Квінтет піаніста з Нової Зеландії Міхала Мартинюка та квартет кращого джазового скрипаля Європи Адама Балдиха подарували вінничанам свої найкращі номери

Непередбачуваний та романтичний: вінничани провели вечір у ритмах польського джазу

23 вересня 2018, 17:03

Квінтет піаніста з Нової Зеландії Міхала Мартинюка та квартет кращого джазового скрипаля Європи Адама Балдиха подарували вінничанам свої найкращі номери

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Непередбачуваний та романтичний: вінничани провели вечір у ритмах польського джазу

    Додати коментар

Польські джазові виконавці двічі змушували аплодувати вінницьких поціновувачів джазу. Квінтет Міхала Мартинюка подарував ліричну музику в поєднанні з американськими джазовими стандартами та свіжими тенденціями європейської музики. Квартет Адама Балдиха зіграв зовсім нові композиції, які тільки-но увійдуть до нового альбому проекту. Також організатори приготували сюрприз для глядачів у вигляді презентів від Генерального консульства Польщі у Вінниці. Насолоджувався еталонним польським джазом кореспондент Vlasno.info.

700 436 1700 649 1

Polish independence jazz night відкрив Квінтет Міхала Мартинюка. Сам Міхал родом зі Щецині, але 10 років прожив у Новій Зеландії, де став відомим на весь світ джазовим піаністом. Коли повернувся до Польщі, просто подзвонив своїм старим друзям та зібрав гурт, щоб підкорити Європу та серця вінничан.

700 503 1700 525 1

До складу гурту, окрім Міхала, входять Бартек Чойнаскі (контрабас), Якуб Сковронскі (саксофон), Якуб Мізерацкі (гітара) та Якуб Губз (перкусія).

700 425 1700 480 1700 533 1700 433 1

Квінтет виконав кілька композицій з нового альбому "Nothing To Prove". Баллада "Інший бік", яку Міхал написав ще в Новій Зеландії, найбільше вразила вінницького слухача.

700 555 1

Квартет Адама Балдиха зіграв для вінничан абсолютно нові композиції, які тільки-но увійдуть до нового альбому. Сам Адам – віртуоз гри на скрипці, його новаторство полягає в тому, що він привносить до гри на скрипці елементи гітари. Кращий джазовий скрипаль Європи на сцені поєднав класичну європейську музику з польськими фольклорними мотивами. Музика квартету балансує на межі та рве усі шаблони.

700 604 1700 619 1

Квартет Адама разом з Кшиштофом Диссом на фортепіано, контрабасистом Міхалом Баранскі та барабанщиком Давидо Фортуною запропонували вінницькій сцені класичний твір ХІХ століття, середньовічну польську народну мелодію та сучасний джазовий коктейль.

700 595 1700 575 1700 584 13412

Обидва гурти проводжали оваціями та гукали на біс.

11

Наприкінці вечора глядачів чекав сюрприз. В усіх, хто прийшов на концерт, відривали від браслетів шматочки з цифрами, за якими розіграли 5 джазових наборів, які виграли дівчата. Та сертифікат на безкоштовний вечір на 2 особи в готелі "Двор Прєзєденскій" в містечку Шклобіце за 84 кілометри від Кракова. Сертифікат вручив Генеральний консул Республіки Польща Даміан Цярціньскі щасливчику-вінничанину.

10111

Після концерту відбувся вже традиційний "джазовий "пінг-понг", де вінничани могли задати будь-яке питання музикантам. Так само й музиканти могли запитати у слухачів концерту все, що хотіли.

— Для мене прикладом грі на скрипці були французька та польська школи. Я великий фанат польських відомих скрипалів Міхала Урбаника та Збігнєва Зальфреда. Я вчився у французьких майстрів Дідьє Локут та Стефан Гопеллі, – зізнався Адам Балдах.

100000000 6

Він має у своєму арсеналі багато престижних нагород, і розказав, яка йому найбільш пам'ятна.

— Одну з найбільш визначних нагород я отримав у Німеччині в 2013-му році - це ЕСНО jazz 2013. Бо саме в той час я почав пробиватись на сцену Західної Європи. Вона є відображенням моєї енергетики, яку я дарую слухачу. Також пам'ятна для мене нагорода "Jazz Nanodrom", бо це моє перше визнання як музиканта, отримав я її в 13 років.

Для квінтету Міхала Мартинюка головне – продовження експерименту в музиці. Вони вже працюють з електронною музикою, а сам Міхал мріє про озвучку фільму чи серіалу.

— Це моя мрія накладати музику на фільми. Я вже починаю це робити. В мене є напрацювання, але доволі важко потрапити в цей бізнес озвучки. Але я цього дуже хочу і буду намагатись, - каже пан Міхал.

100000000 2

Музиканти подякували за палкий прийом вінницького слухача. Сказали, що свобода джазу об'єднує та розкриває душі.

100000000 1700 748 1

Після спілкування люди робили пам'ятні фото та брали автографи в музикантів.

Чиайте також, Австрійський гурт у Вінниці грав за цілий оркестр

Фото: Андрій Оленін 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення