колекція вишитого одягу для дітей фото

Вінничанка створила колекцію дитячого одягу із бабусиних хусток

29 червня 2016, 13:02

Вінничанка Любов Король створила унікальну колекцію сучасного дитячого одягу зшитого із бабусиних хусток

Вінничанка створила колекцію дитячого одягу із бабусиних хусток

    Додати коментар


Вінничанка Любов Король створила унікальну колекцію сучасного дитячого одягу зшитого із бабусиних хусток. Подарувала її Вінницькому краєзнавчому музею, аби вберегти частинку національної культури для нащадків. Повідомляє кореспондент Vlasno.info.
Любов Король фото

– Багато років працюю дизайнером. На одному з показів помітила, що в дитячих колекціях зовсім немає вбрання з елементами української символіки. А найгірше те, що діти носять китайські вишиванки, коли в їхніх бабусь миші доїдають якісні «тернові» хустки,  розповідає Любов Король, – Дуже люблю національну культуру та креатив. На всіх показах закордоном ношу українську хустину. Якось сама-собою прийшла ідея зібрати та перешивати старі хустки на осучаснений одяг. Акцент вирішила робили на шортиках та топах.
kolekciia-liubovi-korol-

Дизайнер подала оголошення в обласні та районні газети, в яких просила продати їй хустки, які мають елементи української символіки. Купувала їх від 30 до 50 гривень, зважаючи на стан хустини.

– Десь два місяці скупляли хустки. Більшості з них від 50 до 80 років. Поряд з тим малювала дизайни майбутніх суконь та костюмів. Найняла швачку, яка за три місяці пошила 58 найрізноманітніших елементів одягу. Дуже важко було шити, щоб передати візерунки. З деякими довелось погратися, через їхній поношений вигляд. Більшість робіт пошиті одним швом, деякі зшиті докупи,  каже Любов.

kolekciia-liubovi-korol-

Готові колекції дуже часто показували в музеях по-всій Україні. Ідея була настільки вдалою, що дизайнеру почали приходили замовлення із закордону.

– Продавати їх не хотіла, бо в кожна з одежинок несе у собі частинку культурної спадщини нашої області. Аби зберегти її, я й створила цю колекцію. Після декількох показів віддала їх у музей. Нехай така «цікавинка» радує не одне покоління наших містян, – додає дизайнер, – Під натхненням від цієї колекції, створила подібну, лише з сучасних хусток. Вони більш яскраві та мають розмаїття образів.
kolekciia-liubovi-korol-

Також в краєзнавчому музеї можна побачити виставку картин із приватної колекції Любові Король. Більше 30 вишитих картин, яким більше 100 років висять на стінах виставкової зали.

Фото надані Любов'ю Король

Розкажи друзям:
Вінничанка створила колекцію дитячого одягу із бабусиних хусток
vlasno

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення