Українська мода — реінкарнація

Українська мода — реінкарнація

05 лютого 2015, 16:54

Українська мода — реінкарнація

    Додати коментар


Наближається весна! Завбачливі модники вже планують оновити свій гардероб. Якщо раніше українці наслідували європейську моду, то сьогодні мотиви української культури можна побачити в колекціях різних дизайнерів світу. Так митці висловлюють підтримку народу України під час війни на Сході.
ukrstyle1
Сьогодні кожен справжній українець має одяг чи аксесуари в національному стилі. Вишиванки, зображення з майданівською тематикою, революційні лозунги та написи з висловами наших поетів зараз носять як прості люди, так і політики чи відомі зірки. Причому, одяг з такою символікою може коштувати від кількох сотень гривень до декількох тисяч євро.
ukrstyle2
Більшість українських дизайнерів створили цілі колекції, які були презентовані на різних модних показах. Закордонні дизайнери із задоволенням включають елементи української символіки у свої моделі, а їх постійні клієнти-модники вважають правилом гарного тону мати одяг в стилі вишиванки або жовто-блакитного коктейлю.
ukrstyle3
Зараз у мережі Інтернет можна знайти найрізноманітніші пропозиції : від традиційних вишиванок до екстра-неординарних рішень в одязі. Збільшилась кількість магазинів, які пропонують розмаїття моделей ручної та фабричної роботи.
ukrstyle4
Попит на українське виріс в рази! А це говорить, що українці почали розуміти, що прославляючи свою культуру навіть через одяг, ми стверджуємо сам факт існування нашої нації. А пропагуючи українське в інших країнах, ми заявляємо про її культурний розвиток.
ukrstyle5
Такій популярності українських мотивів у моді ми зобов'язані Революції Гідності. Саме там люди активно «позначали» себе жовто-блакитними стрічками, одягали традиційний національний одяг та аксесуари. Це значно підсилило інтерес людей до української автентичної символіки.
ukrstyle6
Багато дизайнерів на «Fashion days» у Києві презентували свої колекції одягу, які були насичені українськими колористикою та деталями. Зірки естради і телебачення вважали за честь презентувати їх глядачам на подіумі. Саме цього року багато відомих людей хизуються своїми фотосесіями в національному стилі зі сторінок модних журналів та у Фейсбуці.
ukrstyle7
Проте, більшість людей В Україні одягають українське не тільки через данину моді, а, насамперед, через патріотичні настрої. І, незважаючи на фінансову кризу, кожен українець намагається мати у гардеробі вишиванку чи бодай футболку з патріотичним написом.
ukrstyle8
Неабиякий інтерес до одягу в національно-патріотичному стилі виявляють діти. Велика кількість шкіл визнала вишиванку складовою шкільної форми. Дівчатка із задоволення прикрашають своє волосся віночками та жовто-блакитними бантиками, а хлопцям дуже подобаються вишиванки та різного роду аксесуари у вигляді канцелярського приладдя.
ukrstyle9
Сьогодні демонстрація символіки та національно-патріотичних мотивів в одязі – це своєрідний маніфест усьому світові про початок відродження нашої держави, рідної неньки України!
ukrstyle10

Розкажи друзям:
Українська мода — реінкарнація
vlasno

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення

Також в цій категорії:  МОДА

  наступна публікація Дизайнери радять вінничанам не заганяти себе в рамки

  попередня публікація Стильні тенденції візажу нинішнього сезону