video-vlasno

Як маленькі вінничани диктують нові модні тенденції  

27 квітня 2017, 10:48

Підлітки стають дизайнерами у міському палаці дітей та юнацтва

Як маленькі вінничани диктують нові модні тенденції  

    Додати коментар

 

Маленькі вінничани, вже не перший рік створюють власні колекції одягу, демонструють їх на українських подіумах та втілюють у життя свої мрії. Як у вінницькому міському палаці дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної народжується нова мода та збуваються дитячі мрії дізнавався кореспондент Vlasno.info.

Звіт про роботи звичайного на перши погляд гуртка "дизайн-мода", привернув увагу не лише підлітків, а й дорослих вінничан. Вже не вперше вихованці вінницького міського палацу дітей та юнацтва, представляють свої колекції одягу та іграшок, які вони роблять власними руками.

— Я займаюсь тут лише рік, але вже сама пошила спідницю, топ білого кольору і дошиваю ще спортивний топ. Восени маю шити свою першу колекцію, — розповідає 11-річна Катя. — Я дуже люблю шити, навіть сама не очікувала наскільки це мені сподобається. А ще я шию іграшки та сувеніри. Найкреативніша моя робота — це подушка з "черепом", в подарунок одному знайомому байкеру та сова, для моєї мамусі.
дитячий показ у Вінниці фото

Але у більшості дівчат, які ходять на гурток, вже багато колекції, одяг з яких навіть хочуть купити.

— Я люблю шити, це вже третя моя колекція, — розповідає 13 річна Соня, — Першу колекцію я присвятила "рожевим снам". Це були піжами. Друга мала назву "Медове літо", а третя — "La Fleur". Всі вони різнобарвні та позитивні. Одну з мої колекцій вже планує купити театральна студія "Мельпомена".

Перед зірковим показам дівчата не зраджують традиціям: п'ють чай та мріють про нові модні тенденції. Всі разом за одним великим столом. Виявляється, що всі творчі ідеї новоспечених модельєрів народжуються, наче в казці "Аліса в країні чудес". Напевно саме тому випускниця гуртка, молода дизайнер Христина Перець, створила незвичайну стилізовану колекцію "Аліса в країні чудес". Саме завдяки цьому гуртку дівчина, стала дизайнером одягу.
дитячий показ у Вінниці фото
дитячий показ у Вінниці фото

— Я дуже вдячна моєму вчителю Ларисі Шевчук, залюбки повертаюсь сюди та допомагаю молодшим представляти свої колекції, — коментує Христина. — Свою першу колекцію я пошила у 14 років, це були сукні з бісеру. Я намагалась зробити кар'єру моделі, але зрозуміла, що саме шиття стане справою, яка приносить мені задоволення. Зараз я працюю сама на себе, шию сукні на замовлення і я дуже щаслива, бо моя мрія збулась.

Здебільшого дівчата, які займаються у гуртку, приходили ледве вміючи голку у руках тримати. Яким дивом Лариса Шевчук змогла відкрити у дівчатах потенціал, викладач не зізнається. Але за неї все розповіли її учениці.
дитячий показ у Вінниці фото

— Нам тут дуже подобається, я хочу ходити частіше, тому, як тільки можу, то біжу сюди одразу. Наша викладач дуже добра, вона нам все допомагає зробити: викрійку, зняти мірки, обрати тканину, пошити. Ми всі її дуже любимо, — ділиться враженнями маленька Софія.

Ми зустріли ще одну цікаву та дуже творчу 15-річну дизайнерку, яка пошила не лише колекцію вечірніх суконь, а й зробила до них аксесуари — капелюшки.

— Я із задоволенням відвідую цей гурток. Дякуючи нашій Ларисі Шевчук, мої мрії збуваються, — коментує Анастасія Болендер. — Ми зичимо всім дівчатам натхнення, сподіваємось найближчим часом побачити наших молодих дизайнерів на світових подіумах. Наприкінці травня діти повезуть свої колекції до столиці і ми вболіватимемо за них.
дитячий показ у Вінниці фото
дитячий показ у Вінниці фото
дитячий показ у Вінниці фото
дитячий показ у Вінниці фото

Фото та відео Володимира Романенка


    27 квіт. 2017 Print

Розкажи друзям:
Як маленькі вінничани диктують нові модні тенденції  
vlasno

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення