музей Миколи Леонтовича у селі Марківка фото

Капела бандуристів та делегації із 30 країн відкриватимуть музей Леонтовича на Вінниччині

08 серпня 2016, 08:32

Відкриють музей 22 серпня

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Капела бандуристів та делегації із 30 країн відкриватимуть музей Леонтовича на Вінниччині

    Додати коментар

Відкрити музей Миколи Леонтовича у селі Марківка Теплицького району планують до Дня Незалежності України, 22 серпня. На відкриття запросили капелу бандуристів із Києва, очікують також делегації із 30 країн світу. Про це кореспонденту Vlasno.info розповів начальник управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації Станіслав Городинський.

На ремонт музею із обласного бюджету виділили один мільйон гривень, наразі роботи перебувають на фінальній стадії.

– Музей буде сучасним, на території займаються упорядкуванням ландшафтного дизайну, висаджують дерева, – анонсує Станіслав Городинський. – Встановлять монументальне погруддя. Експозицію музею збирали по всій країні, просили у музейних закладів, у людей. Упорядкують також і могилу композитора, на надгробку будуть вигравіювані назви його творів. Музею такого масштабу ще немає в області.

У закладі працюватиме сім співробітників. Вхід на територію музею планують зробити платним, за символічну суму.

Фото: vinnytsia-museum.in.ua

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення