козюк виставка фото

Вінничанин у Чикаго намалює патріотизм

12 серпня 2015, 20:26

Хатки під солом'яною стріхою та миловидні краєвиди відтворив вінницький художник Володимир Козюк на своїх полотнах

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінничанин у Чикаго намалює патріотизм

    Додати коментар

Хатки під солом'яною стріхою та миловидні краєвиди відтворив вінницький художник Володимир Козюк на своїх полотнах. Виставка його картин "Моя Україна" відкрилась сьогодні у Художньому музеї.

–Я тут представив 20 своїх робіт, таких, яких потім не соромно і за кордон на виставку повезти. Малював не тільки подільську природу, тут зображені ландшафти ще семи областей, - розповів він. - Малюю у майстерні тільки до обіду, поки світло "правильне". Вночі ніколи так не зможеш працювати. Перед собою має фотографії, ескізи і, зрозуміло, спогади та емоції. Іноді починаю одночасно декілька робіт і не закінчую. Зараз у мене близько 50 таких "напівфабрикатів" є. Беруся за кілька картин одразу, поки є емоція, натхнення. Потім можу відкладати, відкладати, а коли приходить потрібний душевний стан, майже всі одразу дописую.

Козюк виставка фото

Козюк виставка фото

На створення пейзажу художник витрачає близько трьох днів. У майбутньому планує вкладатись у один день.

–Невдовзі поїду у Чикаго, проводитиму майстер-класи. З собою картин не братиму. Краще на місці швидко намалюю подібний пейзаж, - зауважує Володимир Козюк. - Наступні мої виставки теж буду організовувати за кордоном. У Вінниці буду виставлятись дуже рідко.
Згадав художник й про свою акцію навесні, коли спалив майже всі свої картини.

–Вважаю, що серед них було просто сміття. Не жалію про те, що вдіяв. Навпаки, це було таким собі етапом на творчому шляху, коли я відсік все зайве і перейшов на новий рівень. Можна сказати, що до цього я тільки змішував фарби, - жартує Козюк.

Козюк виставка фото

Козюк виставка фото

Козюк виставка фото

На офіційне відкриття завітала й дружина художника Людмила, яку він називає своєю музою. Вона зізналась, що є першим критиком усіх робіт чоловіка та першим порадником.

–Мені дуже подобається така елегійна манера написання пейзажів, дуже ніжна та прониклива, - каже вона. - Але чоловік вже розпочав нову серію — енергетичну, потужну, яка приваблює своєю силою. Незабаром усі зможуть в цьому переконатись.

козюк виставка фото

козюк виставка фото

Виставка "Моя Україна" присвячена Дню незалежності.

інші деталі у відео https://youtu.be/ec5q9Oryat4

Фото: Тетяни Щербатюк

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити
 
Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані до МВС, якщо від органів внутрішніх справ надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати лінки та рекламні повідомлення