Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Чи били та грабували вінницьких активістів працівники СБУ вночі — з'ясовуватиме міліція

    Коментарі


Фелікс Зверховський, один із учасників нічних подій, розповідає, що на нього та ще двох молодих хлопців стався напад.

— Одного збили з велосипеда, повалили на асфальт, били. Кричали, аби він не піднімав голови, аби не дивився на його обличчя. Били телескопічною вудкою, яку на нас і зломали. Потім почали гамселити нас врукопашну, ми відбивалися метрів 150 від них. Потім заламали руки та почали товкти ногами. Робили все, аби ми не бачили їхні облич. Били професійно, аби не було видно слідів. Відібрали телефон,  розповів сьогодні кореспонденту Vlasno.info Фелікс.

Про події хлопець зателефонував о 2:57 правозахиснику Валерію Палію, і попросив про допомогу.

 Хлопці сказали, що вони гуляли. Міліція каже, що вони, нібито, малювали портрети Порошенка із цяточкою на лобі, отоді як Януковичу колись. Хлопці казали, що такого не було. Троє хлопців їхали на велосипедах. Їм вставили в колеса палку, вони впали. Тоді їх почали бити, вимагаючи сказати, хто їх замовив: Палій чи Шостак? Феліксу оділи на голову його ж рюкзак. Публічно пограбували його, забрали телефон. Підтягнулася міліція, і хочу сказати, що вона працювала чудово, знайшовши тих, хто бив, біля кавового апарату неподалік місця інциденту. Міліціянти завалили цих людей, скрутили, з них посипалися награбовані мобільні телефони. Коли їх міліція затримала — вони сказали, що є офіцерами СБУ,  розповів Валерій Максимович.

У прес-службі УМВС у Віницькій області розповіли, що учасників нічних подій було затримано, опитано та відпущено.

 О другій годині ночі на номер 102 надійшло повідомлення про бійку на вулиці Першотравневій. Виїхав наряд міліції. На місці з'ясувалося, що двоє працівників СБУ, повертаючись у пізній час з роботи, помітили, що кілька хлопців щось малюють на фасаді будинку. Працівники СБУ зробили їм зауваження, бо це — порушення правил благоустрою. Хлопці не зреагували. Стався конфлікт. Правоохоронці, прибувши на місце події, припинили бійку та доставили всіх учасників подій у міський відділок міліції. Складено адмінпротокол, порушено кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального Кодексу України за фактом хуліганства. Справа внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань,  прокоментувала керівник прес-служби УМВС у Вінницькій області Анна Олійник.

 

Також в цій категорії:  112

  наступна публікація Вогонь забрав життя трьох вінничан

  попередня публікація Міліція допомогла зловити нападників-СБУ-шників?