У Літині пошматували банер з портретами Героїв Небесної Сотні

У Літині пошматували банер з портретами Героїв Небесної Сотні

112
28 січня 2015, 12:04

Вандала на велосипеді мають упізнати місцеві по відео з камер спостереження

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Літині пошматували банер з портретами Героїв Небесної Сотні

    Коментарі

У ніч з 26 на 27 січня у Літині понівечили банер, який встановили для вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. Невідомий вандал безжально порізав полотно кілька разів просто посередині.

— Зловмисника шукають. Є відео з камер спостереження магазину, що знаходиться поруч, — говорить керівник сектору зв'язків з громадськістю міліції у Вінницькій області Анна Олійник. — Ми його опублікуємо на нашому сайті, щоб місцеві мешканці змогли впізнати.

Голова Літинської райдержадміністрації Ярослав Чернега зауважує, що відео оприлюднять також у соціальних мережах та на літинських сайтах.

— На ньому, правда, не можна побачити обличчя цього вандала. Але, можливо, й по силуету літинчани зможуть когось упізнати, —сподівається він. - Тим більше, добре видно, що чоловік під'їжджає до банеру на велосипеді. Навіть не хочеться думати, що хтось з місцевих на таке здатен. Громада Літина вкрай обурена такою наругою над пам'яттю загиблих Героїв. Банер поставили одразу після Революції Гідності, і досі нікому навіть на думку не спадало, що знайдеться вандал, який наважиться понівечити цей пам'ятний знак.

Акт вандалізму відбувається в Літині не вперше. Минулого тижня пошкодили стелу Героям Крут.

— Стела знаходиться на кладовищі. І це перший випадок вандалізму на Вінниччині цього року, — зазначає Анна Олійник. — Загалом в області таке вперше сталося.