знеструмлення фото

«Пірнаючий» циклон залишив без світла мешканців десяти областей України

112
30 жовтня 2017, 15:20

Через погані погодні умови без електропостачання залишились майже чотири сотні населених пунктів по всій Україні

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Пірнаючий» циклон залишив без світла мешканців десяти областей України

  адміністратор   Коментарі


Через погані погодні умови без електропостачання залишились майже чотири сотні населених пунктів по всій Україні. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС України.

У ніч з 29 на 30 жовтня всю територію України накрила негода — дощ, мокрий сніг та сильні пориви вітру, що спричинило чимало надзвичайних ситуацій, як-от повалені на проїжджі частини дерева.

Також сильний вітер знеструмив будинки в 389 населених пунктах у десяти областях України. Зокрема, без світла залишились 129 населених пунктів на Львівщині, 68 — на Тернопільщині, 51 — на Хмельниччині, 50 — на Чернівеччині, 32 — на Івано-Франківщині, 21 — на Вінниччині, 13 — на Рівненщині, 12 — на Полтавщині, вісім — на Київщині та п'ять — на Закарпатті.

З наслідками негоди борються рятувальники та працівники місцевих обленерго.

Як повідомила синоптик Наталка Діденко, різке погіршення погодних умов — робота "пірнаючого" циклону Герварт, який прийшов зі Скандинавії.

– "Пірнаючим"" називають циклони, які "пірнають", зазвичай, з північного заходу на південь, південний схід. Ось і Герварт стрибнув, "пірнув" з районів Скандинавії на південь, аж до України, – наголосила Діденко.

Сьогодні-завтра по всій території України йтимуть дощі, які подекуди перейдуть у мокрий сніг. Пориви вітру будуть потужними — 15-22, а подекуди й 25-27 м/с. Також похолоднішає. Завтра температура повітря впаде до позначок +2+7 градусів за Цельсієм, у південних областях повітря прогріється до +7+11 градусів, а на Заході варто очікувати морозів від 0 до -3 градусів.

З другого листопада синоптики обіцяють потепління.

Ілюстративне фото: gk-press.if.ua


  адміністратор   30 жовт. 2017 Друк Коментарі