пожежа в гуртожитку в Бару фото

Понад півсотні погорільців з Вінниччини вже рік живуть «на валізах»

112
31 жовтня 2017, 15:42

Погорільці з Бару, які через пожежу залишились без даху над головою, вже рік не можуть отримати житла попри обіцянки влади

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Понад півсотні погорільців з Вінниччини вже рік живуть «на валізах»

  адміністратор   Коментарі


Погорільці з Бару, які через пожежу залишились без даху над головою, вже рік не можуть отримати житла попри обіцянки влади. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на "Слово і діло".

Влітку 2016-го в Бару, у приміщенні колишнього гуртожитку машинобудівного заводу, який мешканці переобладнали під квартири, спалахнула пожежа. Вогонь знищив повністю другий поверх, мешканці ж вцілілого першого залишились фактично без даху над головою. Усього 58 осіб залишились без житла.

Хоча голова Вінницької ОДА Валерій Коровій пообіцяв забезпечити житлом постраждалі сім'ї, проте за рік практично нічого не змінилося. Люди й досі живуть фактично "на валізах" – їх тимчасово прихистили родичі, знайомі чи друзі.

Як зазначили в Барській райдержадміністрації, нові квартири погорільці не отримали у зв'язку з відсутністю вільного житлового фонду, а в їхній зруйнований будинок все ще відновлюють. На ремонт наразі вже витратили 2 мільйони 480 тисяч гривень, виділені з місцевих бюджетів (усього ж суму завданих збитків оцінили в сім мільйонів гривень). Коли завершиться ремонт, також невідомо – усе залежить від фінансування.

Єдину компенсацію, яку отримали постраждалі — фінансову допомогу на загальну суму 446 тисяч гривень.

Фото прес-служби Барської міської ради


  адміністратор   31 жовт. 2017 Друк Коментарі