За продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім – штраф від 510 до 1 тисячі 700 гривень

«До нас потрапляли діти із алкогольним отруєнням» - вінницький лікар

112
28 грудня 2018, 15:51

За продаж алкоголю та цигарок неповнолітнім – штраф від 510 до 1 тисячі 700 гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«До нас потрапляли діти із алкогольним отруєнням» - вінницький лікар

    Коментарі

В період новорічних свят частішають випадки алкогольного отруєння, в тому числі й серед неповнолітніх. Тож, вчора вінницька молодь взяла участь у антитютюновому та антиалкогольному рейді. Даний захід нагадував своєрідний квест, який проходить у місті вже другий рік поспіль. Розпочалось дійство вчора о 16:00 на Європейській площі, повідомляє Vlasno.info.

reyd u vinnytsi 1

reyd u vinnytsi 2

— Діти не повинні вживати алкоголь так рано, тим більше не знаючи всієї шкоди для організму. Більшість із них навіть не розуміють, для чого це роблять. Просто часто алкоголь нав'язують погані компанії. Мовляв, це круто, і так роблять дорослі. Тому ми хочемо нагадати, в першу чергу, дорослим, що діти – наша відповідальність, і саме від нас залежить якими вони виростуть, — розповідає інспекторка із зв'язків з громадськістю управління Патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції Олена Вотякова.

reyd u vinnytsi 3

reyd u vinnytsi 4


Учасники рейду (яких було 14 чоловік, не рахуючи поліцейських) інформували продавців алкоголю та залишали відповідно пам'ятку про його шкоду та відповідне покарання. А для тих, хто палить, приготували солодкі подарунки — цукерки в обмін на цигарки.

reyd u vinnytsi 5

reyd u vinnytsi 6

– У 2018-му році під час новорічно-різдвяних свят випадки із алкогольним отруєнням підлітків, на щастя, зменшились. Їх було два-три, на відміну від колишніх років, коли до нас потрапляло п'ять-сім підлітків, – розповідає завідуючий відділенням анестезіології та інтенсивної терапії Вінницької обласної дитячої лікарні Анатолій Стародуб.

А в "Центрі матері та дитини" зазначили, що такі випадки взагалі у них дуже поодинокі. Під час минулорічних новорічних свят до них з алкогольним отруєнням не потрапило жодної дитини (до 18 років). 

reyd u vinnytsi 7

Варто пам'ятати, що згідно ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) відповідальність за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18-ти років, несе продавець. Подібне правопорушення карається штрафом від 510 до 1 тисячі 700 гривень. Також, правоохоронці зауважили, що за побідні дії магазин можуть навіть позбавити ліцензії. Адже безвідповідальність може нести загрозу життю дитини.

reyd u vinnytsi 8

Організатором даної акції виступила Патрульна поліція Вінницької області.


Читайте також: Вінницька молодь змагалась у знаннях про наркотики.



Фото: Олена Гнатишина, kyiv.comments.ua.