лікарня у Вінниці без води фото

Деякі лікарні та школи у Вінниці залишились без водопостачання

112
12 лютого 2019, 14:57

Воду носять у відрах

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Деякі лікарні та школи у Вінниці залишились без водопостачання

    Коментарі

В зв'язку з відключенням електроенергії на двох водонасосних станціях третина вінничан залишилась без води. Під удар суперечок КП "Віницяоблводоканал" та підприємства "Енера Вінниця" потрапили не лише житлові будинки, а й школи та лікарні, повідомляє Vlasno.info.

– Вчора в лікарні не стало води. Мені не страшно, вдома маю власний колодязь, а от в лікарні – це катастрофа. Нас близько 16-ї години попередили що води не буде, сестра - хозяйка сказала набрати воду. Встигли запастись декількома відрами та набрали одну бочку води. Аж потім хтось із департаменту подзвонив, що воду відключать, але тоді вже й не було тієї води,– розповідає медсестра третьої міської лікарні. Просить не називати її ім'я та прізвище.

likarnya-u-Vinnyci-bez-vody 2 1

Сьогодні "Вінницяоблводоканал" забезпечив медичні заклади на Старому місті (Міська лікарня №3, Центр матері та дитини, амбулаторія № 7 Центру первинної медико-санітарної допомоги № 5) цистерною води.

– Приїхала цистерна з "Водоканалу", ми зібрали бригаду з наших дівчаток-медсестер. Носили відрами воду. Набрали десь 15 відер води, декілька бутлів і ще одну бочку. Вода питна і поки що її вдосталь,– розповідає одна з медсестер третьої міської лікарні.

likarnya-u-Vinnyci-bez-vody 5 1

Головний лікар третьої лікарні Наталія Шуткевич наголосила, що на випадок позаштатних ситуацій в них є свої запаси води:

– Навіть при якійсь аварії ми можемо повноцінно функціонувати. Лікарня працює в штатному режимі, і ніяких проблем у нас поки що немає.

likarnya-u-Vinnyci-bez-vody 3 1

Те саме повідомили й головні лікарі амбулаторії і Центру матері та дитини.

Також без води залишились деякі школи розташовані в мікрорайоні Старе місто.

З чотирьох шкіл лише в одній з кранів тече вода.

– Ще відучора в нас не стало води, встигли запастись, бо попередили завчасно. Зараз не знаємо що робити, люди ж без води залишаться,– розповідає секретар школи №11 пані Галина.

Така ж ситуація в школах №19 та №20. Школа №22 від водопостачання не відключали.

В зв'язку з цією ситуацією Вінницька міська рада зробила офіційну заяву:

"Через неспроможність підприємств ТОВ "Енера Вінниця" та КП "Вінницяоблводоканал" налагодити достойні партнерські взаємовідносини та якісно побудувати свою співпрацю вінничани та комунальні підприємства Вінниці можуть залишитись без води.

Вінницька міська рада не має повноважень профінансувати борги підприємства".

Однак у міській раді повідомляють, що готові сісти за стіл перемовин та разом з обласною владою, КП «Вінницяоблводоканал», ПАТ "Вінницяобленерго" та ТОВ "Енера Вінниця" шукати вихід із ситуації, що наразі склалась.

Читайте також: Сьогодні вся Вінниця може залишитись без води.

Фото надані мешканцями Старого міста

Також в цій категорії:  112

  наступна публікація Тонну соломи та дах будинку знищила пожежа на Вінниччині

  попередня публікація Сьогодні вся Вінниця може залишитись без води