Майже за рік зафіксовано 11 випадків вчинення самогубства

На Вінниччині підліток повісився на подвір'ї батьків

112
29 листопада 2019, 15:12

Майже за рік зафіксовано 11 випадків вчинення самогубства

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині підліток повісився на подвір'ї батьків

    Коментарі

Юний вінничанин покінчив життя самогубством у себе на подвір'ї у вівторок, 26 листопада. Чому хлопець наклав на себе руки родичі не розуміють, адже стосунки у родині теплі та дружні. Поліція теж не знайшла причину такого вчинку. Кореспондентка Vlasno.info дізнавалася скільки самогубств було на Вінниччині з початку року та чому діти приймають таке рішення.

З початку року у Вінницькій області зафіксовано 11 випадків вчинення самогубства серед дітей. Троє дітей вкоротили собі життя. Вісьмох вдалось врятувати. Як розповіла начальниця відділу ювенальної превенції обласної поліції Людмила Кузнєцова, це діти від 13 до 17 років. Найчастіше здійснюють самогубство школярі на подвір'ї, в хаті, на городі, та за хатою на дереві.

– За цей рік троє хлопців загинуло через повішення. Щодо спроб суїцидів, то найчастіше дівчата їх вчиняють. Вони використовують різні методи: ріжуть вени, вживають ліки чи отруту. У таких випадках батькам чи лікарям вдалося дітей. Торік була така сама цифра самогубств, – каже пані Людмила.

Причини суїцидів різні, найпоширеніша – це конфліктні ситуації вдома та нерозділене кохання. Зазвичай, діти вчиняють спробу самогубства через критику батьків. В такому випадку пані Людмила радить постійно спілкуватися з дитиною на різні теми.

– Батьки не знають про внутрішні переживання дитини. Не правильно насварили чи зробили несправедливе зауваження, і дитина вже не змогла справитись із цим. Батьки мають питати не лише про оцінки в школі і домашнє завдання, а й про особисті переживання. У кожної дитини є особисте життя, про яке мало хто питає. Часто батьки кажуть, що вони дорослі і знають як треба робити, таким чином не ведуть між дитиною діалог, де слухають її точку зору, – повідомляє Людмила Кузнєцова. – Дитина не повинна сама справлятися із своїми проблемами. І однієї розмови на певну тему не вистачить, щоб дитина зрозуміла все, що ви її кажите.

Коли дитина вчиняє спробу самогубства, зазвичай хоче привернути до себе увагу. За словами поліціянтки, трапляються ще випадки, коли дитина втрачає одного з батьків і, не розуміє як жити, тоді хоче піти з цього світу. В таких випадках рідні не пояснили дитині, що життя продовжується, і як треба реагувати на таку втрату.

Інтернет є одним із основних джерел, звідки діти дізнаються про самогубство, як його вчинити та що зробити. Але заборонити відвідувати небезпечні сторінки потрібно не погрозами, а за допомогою дружніх бесід.

Вінницький психоаналітик Сергій Талалян наголосив, що після спроби суїциду, батьки можуть відвести дитину до психолога, але не примусово, шляхом порад. Обраний спеціаліст не буде вчити жити, навпаки, він просто знайде потрібні слова, дасть знати, що підлітку є заради чого жити, і будь-які проблеми можна вирішити.

– Після спроби суїциду, у підлітка має бути людина, яка зможе з ним побути кілька днів, дати відчути її, що в житті трапляються різні ситуації і вихід завжди знайдеться. Дитині потрібно показати, що вона не сама, є той хто її завжди підтримає і допоможе, – каже вінницький психолог та психоаналітик Сергій Талалян.

Читайте також: У двох районах вінниччини горіли будинки.

 

Фото: ua.korrespondent.net

Також в цій категорії:  112

  наступна публікація На одній із вінницьких АЗС знайшли міну

  попередня публікація У двох районах вінниччини горіли будинки