У місті на Вінниччині випав «чорний сніг»

«Чорний» понеділок накрив Ладижин

112
17 серпня 2015, 16:34

У місті на Вінниччині випав «чорний сніг»

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Чорний» понеділок накрив Ладижин

    Коментарі

Сьогодні вночі частину Ладижина Вінницької області засипало чорним попелом. Люди ще вночі чули запах сажі. А зранку були приголомшені побаченим — усе навкруги було вкрито сажею. Причому, сажа залетіла у відкриті кватирки та осіла на килимах, ковдрах, побутовій техніці. Люди у паніці, адже сажа не відмивається. Хто намагався провести вдома вологе прибирання, в результаті отримав брудну чорну підлогу. Місцеві кажуть, що вже не вперше бачать такі викиди сажі.

–Бувало, на автомобілях осідав чорний пил. Але він був ледь помітний. І запах сажі іноді було чути, - розповідає мешканець вулиці Ентузіастів Михайло Паламарчук. - А такого жаху ніхто не пам'ятає, це вперше. Просто чорні клапті кругом лежали. Таке враження, що сніг випав, тільки чорний. Ніхто з сусідів не чув нічого підозрілого вночі. Не було ніяких звуків, що свідчили б про якійсь викид.

ладижин у сажі фото

ладижин у сажі фото

Місцеві впевнені: винний у цьому, що сталось, спиртзавод. До цього випадку траплялось, що Ладижином "гуляв" нестерпний сморід. І запах сажі ладижинці чують не вперше.

–Сажею засипало сім вулиць, які прилягають до спиртзаводу, - зазначає виконувач обов'язки Ладижинського міського голови Олександр Ткачук. - Зараз у Ладижин направляється комісія з Вінниці, щоб розслідувати цей інцидент та з'ясувати його причину.

Мер Ладижина, який зараз знаходиться у відпустці, зв'язався із заступниками та оголосив у місці надзвичайний стан.

ладижин у сажі фото

ладижин у сажі фото

ладижин у сажі фото

ладижин у сажі фото

фото: lada.fm