Сьогодні вулиці Ладижина, що з 17 серпня були засипані сажею, вимивали з поливальних машин.

Кіптяву на вулицях Ладижина змивають поливальними машинами

112
19 серпня 2015, 18:48

Сьогодні вулиці Ладижина, що з 17 серпня були засипані сажею, вимивали з поливальних машин.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Кіптяву на вулицях Ладижина змивають поливальними машинами

    Коментарі

Сьогодні вулиці Ладижина, що з 17 серпня були засипані сажею, вимивали з поливальних машин.

— Два дні у нашому місті працювали обласна комісія та екологічна інспекція, - каже заступник міського голови Ладижина Олександр Ткачук. — Тому сажі ми не чіпали.

— Сьогодні вирішили змити кіптяву, бо вона вже перемішалась з пилом. Люди скаржились, що за ногами до будинків заноситься, — додає заступник мера Ладижина Олександр Олійник. - Працювала одна машина на вісім тон води. Зробила кілька "ходок". Вимили всі дороги, тротуари та пішохідні доріжки.

ладижин фото

Місцеві мешканці розповідають, що свої оселі відчищали за допомогою сильнодіючих миючих засобів. Прибирання проводили у кілька етапів та багато разів споліскували поверхні.

В екологічній інспекції зазначають, що сажу на вулицях міста не можна кваліфікувати як екологічне лихо. Не ті наслідки.

— Ви поїдьте кудись у промисловий регіон України. Побачте, що там часто таке трапляється, - зауважує начальник Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрій Дубовий. — Ми зробили певні дослідження. Тепер справа правоохоронців довести, що саме спиртзавод винен у викидах. Тому що зараз він знімає з себе відповідальність. Може таке статись, що не доведуть. У нас, на жаль, недостатньо технічних можливостей та повноважень, щоб можна було зробити все, що ми хочемо. Так було б простіше виявити справжню причину цієї надзвичайної події. Люди постраждали, а компенсувати їм заподіяну шкоду завод не хоче. Відкрили кримінальне провадження "забруднення атмосферного повітря".

Поки що сажу відправили на експертизу. Адже керівництво спиртзаводу зауважує, що це просто бруд.

ладижин фото

ладижин фото

Фото lada.fm