дим радіація вінниця фото

Чи є радіація біля вінницького фонтану — експеримент

112
05 вересня 2015, 14:53

Журналіст Vlasno.info виміряв радіаційний фон у центрі міста

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Чи є радіація біля вінницького фонтану — експеримент

    Коментарі

У зв'язку з тим, що останніми днями Вінниця була огорнена димовою завісою, виникло багато версій та здогадок навколо причин задимлення. Починаючи від спалювання листя і стерні до пожеж на покладах торфу та загоряння лісу в сусідніх областях.

Вчора місто було надзвичайно задимлене, було навіть спеціальне розпорядження не провітрювати приміщення дитячих садочків та не виводити дітей на вулицю. В зв'язку з цим, серед мешканців міста поповзли чутки про можливе радіаційне забруднення. Між тим, після забору повітря на аналіз, міська СЕС повідомила, що всі показники не перевищують норми.

Щоб дізнатися, чи буде безпечно вінничанам відпочивати сьогодні на святкуванні Дня міста, журналіст Vlasno.info озброївся дозиметром і вирушив напередодні ввечері в одне з найбільш туристичних місць Вінниці — міську набережну.

Перевірено повітря на радіаційне забруднення в кількох точках набережної: біля мосту, фонтану та острова Фестивального. В усіх точках дозиметр показав значення в межах норми: від 0,11 мкЗв/год біля світло-музичного фонтану до 0,22 мкЗв/год біля центрального мосту. За міжнародними стандартами норма присутності радіації в повітрі становить 0,30 мікрозіверта на годину.

 

Отже, вінничани можуть не боятися жодних чуток про радіактивне забруднення.

вимірювання радіації вінниця фото

вимірювання радіації вінниця фото

вимірювання радіації вінниця фото

Фото Влада Боднара