мак та конопля фото

На Вінниччині священик вирощував коноплю для курей

27 червня 2016, 12:25

У селі Росоша Липовецького району Вінницької обласні поліція вилучила 576 голівок молодого маку та 21 рослину коноплі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині священик вирощував коноплю для курей

    Коментарі


У селі Росоша Липовецького району Вінницької обласні поліція вилучила 576 голівок молодого маку та 21 рослину коноплі. Знахідну виявили у 49-річного священика. Про це кореспонденту Vlasno.info повідомила начальник відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області Анна Олійник.

– До нас надійшли скарги від людей, що їхній священик вирощує на городі мак та коноплю. Представники поліції відразу виїхали на виклик та провели обшук. На городі, серед огородини ріс мак та конопля, – розповідає Анна Олійник, – Спочатку він говорив, що рослини насіялись самі, потім, що закон Божий дозволяє його садити. Із маку збирався робити пиріжки, а коноплею годує курей.

Священик вже 3 рік поспіль ігнорує застереження поліції та сільського голови. Три роки тому, його попросили спалити врожай та більше такого не робити. Минулого року представники влади самі вирвали врожай та спалили. Цього року справа дійшла до суду.

– Отець Павло приїхав у наше село 3 роки тому. Мав служити в церкві від Київського патріархату. Через пару років зробив бунт й сказав, що переходить до Московського. Між людьми почались сварки та бійки, бо в селі вже є церква від Московського патріархату. Я постійно намагався знайти вихід із ситуації. Просив отця не розколювати людей, а йти служити у вже існуючу церкву. На всі мої прохання він не реагував, – розповідає сільський голова Володимир Сличук, – На чисельні його прохання сільська рада виділила приміщення у закритій школі для богослужінь. Там отець почав служити, до нього ходили люди. Але з роками їх ставало менше. Більшість із них надали перевагу церкві.

За скоєне чоловікові загрожує позбавлена волі на строк до трьох років.

– У священика є дружина та троє дітей, останні роки вони почали жити дуже бідно. У своїх проблемах, він постійно когось винуватив й показово не корився владі. Посилався на те, що не робить нічого поганого.

Фото: vn.20minut.ua