автомобіль BMW-X5 фото

Вінницький поліцейський, якого спіймали на краденому BMW, виявився «добросовісним набувачем»

06 липня 2016, 21:40

Викрадача іномарок зі штрафмайданчика майже півроку шукає поліція

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький поліцейський, якого спіймали на краденому BMW, виявився «добросовісним набувачем»

    Коментарі


Викрадача іномарок зі штрафмайданчика майже півроку шукає поліція

Якщо ваш автомобіль забрали на арештмайданчик, не тіште себе ілюзіями, що він буде під охороною — Вінниця знає приклади того, як арештовані автівки переходили в руки нових власників, і тим за це нічого не було. Як стало відомо кореспонденту Vlasno.info, розслідування у "справі BMW", яку відкрили ще в лютому, досі не завершено.

Ще 25 лютого на Хмельницькому шосе у Вінниці патрульні зупинили автомобіль BMW, викрадений з арештмайданчика. За кермом був працівник правоохоронних органів, за словами тодішнього очільника ГУ Нацполіції Антона Шевцова — один з начальників місцевого управління поліції.
крадений автомобіль у Вінниці фото

крадений автомобіль у Вінниці фото

Оскільки у справі фігурує правоохоронець, ми звернулися до прокуратури, щоб дізнатися про хід розслідування. Однак, начальник слідчого відділу обласної прокуратури Ярослав Карлащук здивував: виявляється, справа по їх відомству не проходить, та й взагалі водій-поліцейський до викрадення машини не причетний.

– Водій машину купив, він є добросовісним набувачем, а продали працівники виконавчої служби, тому провадження відкрито поліцією, – пояснив слідчий прокурор.

Звернувшись до поліції, з'ясовуємо, що кримінальну справу порушили не проти когось, а за фактом злочину, і про підозру не оголошено ані власникам майданчика, ані покупцю іномарки. У зловживанні службовим становищем підозрюється лише колишній державний виконавець, який нині перебуває в розшуку. Його підозрюють у підробці документів та привласненні двох автівок зі штрафмайданчика. Однак, машин насправді зникло сім, тож підозрюваних по решті п'яти крадіжках немає.

За інформацією Відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Вінницькій області, матеріали по зникненню машин об'єднані в одне провадження за ознаками ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, якщо такі дії завдали великої матеріальної шкоди) та ознаками ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство ще триває, підозрюваного розшукують. Тим часом "BMW X-5", вилучений та знову перебуває на стоянці. Працівника МВС, який придбав крадену автівку, з органів звільнено — він не пройшов атестацію.

Що цікаво, власником арештмайданчика є фірма, про яку ми вже згадували у попередніх матеріалах, саме там за гроші продають безкоштовні довідки про несудимість. Державне підприємство "Вінниця-Інформ-Ресурси", яке, до речі, перебуває в стані припинення, крім інформаційних послуг, має відкриті КВЕДи ще й на продаж автотранспортних засобів, торгівлю запчастинами та автомобільним приладдям, ремонт автомобілів. Крім того, у витягу з Державного реєстру йдеться і про дозвіл на надання підприємством освітніх послуг та постачання готових страв. Так що, не виключено, що в недалекому майбутньому у скандальної "припиненої" фірми випливуть "хвости" ще якихось послуг для населення.

Нагадаємо, справу про незаконне списання автомобілів колишньої ДАІ вінницька прокуратура закрила за відсутністю ознак злочину. 
держреєстр машин фото
держреєстр машин фото
Головне фото: carrrsmag.com