суд у справі ВНР фото

Під жіночим іменем 23-річний вінничанин збирав прихильників «вінницького референдуму»

06 серпня 2016, 14:20

У Вінницькому міському суді тривають слухання у справі "Вінницької народної республіки"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Під жіночим іменем 23-річний вінничанин збирав прихильників «вінницького референдуму»

    Коментарі

У Вінницькому міському суді тривають судові слухання у справі за обвинуваченням 23-річного вінничанина у вчиненні злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Вчора у суді допитали і свідків у справі: головного редактора одного із вінницьких онлайн-видань та дівчину, від чийого імені й публікував дописи у соцмережах обвинувачений та статтю на одному із сайтів. Про це повідомляє із залу суду кореспондент Vlasno.info.

Інформацію про проведення так званого "референдуму" восени 2014 року у Вінниці обвинувачений розмістив на одному із новинних ресурсів. Свідок у суді пояснив, що у статті мова йшла про створення так званої "ВНР" та заклик прибічників цієї ідеї в місті.

– Статтю ми видалили, на сайті вона перебувала кількадесят хвилин, – розповів свідок. – Текст має відповідати певним критеріям, матеріал не має порушувати законодавство, недопустимою є публікація неправдивої інформації про людину, її образа. Якщо стаття містить ненормативну лексику, заклики до насильства чи є дискримінаційною — її також видаляють.

Як з'ясувалося під час досудового слідства та підтвердилося у суді, обвинувачений створив акаунт у соцмережі "Вконтакте", підписавши його іменем реальної дівчини з Вінниці, взявши звідти її фото та інформацію про неї для участі, як він пояснив, у якомусь конкурсі. З цієї ж сторінки під жіночим іменем поширював інформацію щодо ідеї створення "ВНР".

– Я не хотів себе афішувати, тому і створив цю сторінку, – пояснює в суді обвинувачений.

Відтак, судді допитали свідків та дослідили докази у справі. На наступному засіданні відбудуться судові дебати.

Фото Людмили Кліщук