"розборки" між громадянином Латвії та посадовими особами лісового господарства фото

На Вінниччині загострюється міжнародний скандал: латвієць «воює» із лісником  

07 листопада 2016, 20:25

На Вінниччині тривають "розборки" між громадянином Латвії та посадовими особами лісового господарства

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині загострюється міжнародний скандал: латвієць «воює» із лісником  

    Коментарі


На Вінниччині тривають "розборки" між громадянином Латвії та посадовими особами лісового господарства. У ситуацію втрутилися правоохоронці, повідомляє Vlasno.info.

Ми вже писали, що під час зустрічі із громадськістю радника міністра МВС Володимира Мартиненка одним зі спікерів був інвестор із Латвії Андіс Прієднієкс. Він розповів про перешкоди у веденні бізнесу: минулого тижня, за його словами, до нього увірвалися невідомі особи, розтрощили паркан та побили його.
"розборки" між громадянином Латвії та посадовими особами лісового господарства



Після цього керівництво обласної поліції запросило на особистий прийом громадянина Літвії. Згодом речниця поліції Анна Олійник повідомила, що справи, які розслідувалися тульчинською поліцією, передані в слідче управління, а за його (громадянина Латвії — прим.ред.) заявою щодо самоправства окремих посадових осіб відкрито кримінальне провадження.

– В рамках службової перевірки буде дана оцінка якості розслідування фактів, викладених громадянином Латвії. З огляду на те, що заявник сприймає ситуацію, яка склалася довкола його діяльності, як загрозу життю і здоров'ю, вжито заходів щодо його безпеки, – коментує пані Анна.

Сам Андіс Прієднієкс каже, що провадження відкрито проти керівника Тульчинського лісгоспу за фактом самоправства і нанесення тілесних ушкоджень.
Андіс Прієднієкс фото
Андіс Прієднієкс

– Вже нині вранці був слідчий та оглянув територію, на якій все відбувалося, – розповідає Андіс. – Сьогодні увечері до мене приїхали люди, які мають мене охороняти. Координуємо з ними дії.

Керівник Тульчинського лісгоспу Віктор Поліщук спростовує інформацію про відкрите кримінальне провадження за фактом самоправства.

– Проти нас не можна відкрити кримінальне провадження, бо це наша власність. Земля у селі Маяки належить державному лісовому фонду, – каже Віктор Поліщук. – Андіса ніхто не бив, навіть пальцем не зачепив. Він сам людей моїх не пускав на територію, автомобілем заблокував в'їзд, розхитував паркан. Ми приїхали та хотіли там поставити охорону, почати робити ремонт — плануємо там відкрити цех для переробки деревини. Вже підписали навіть угоду із фізичною особою-підприємцем про надання послуг щодо переробки деревини.

Стаття 356 Кримінального кодексу України "Самоправство" карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.

Тривають слідчі дії.

Ситуація на Вінничині вже набрала міжнародного скандалу: кадри побиття громадянина Латвії потрапили на один із європейських телеканалів. Ситуацію також з'ясовують і у Посольстві Латвії.

Фото надані Андісом Прієднієксом