крадіжка тепла фото

Вінницький приватний ЖЕК спіймали на крадіжці тепла

09 листопада 2016, 10:33

Начальник підприємства все заперечує

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький приватний ЖЕК спіймали на крадіжці тепла

    Коментарі

У Вінниці "спіймали" на крадіжці приватний ЖЕК "Бокуд", що обслуговує мешканців мікрорайону Тяжилів та Олієжиркомбінат. Про це Vlasno.info повідомила група по роботі зі ЗМІ та громадськістю комунального підприємства Вінницької міськради «Вінницяміськтеплоенерго».

– У жовтні 2016 року працівниками «Вінницяміськтеплоенерго» виявлено факт самовільного підключення службовими особами ПП «Бокуд» до мережі гарячого водопостачання теплового господарства. Підключились вони без укладання договору про споживання такої енергії та з порушенням правил користування гарячою водою, – йдеться у їх повідомленні.

Заступник начальника відділу економічної безпеки та охорони «Вінницяміськтеплоенерго» Юліан Мигаєнко зазначив, що безконтрольне використання гарячої води можна було вирахувати завдяки лічильнику, що встановлений на будинку.

– Влітку виявили занадто велику різницю між показниками цього лічильника і реальним використанням води мешканцями багатоповерхівки, – говорить він. – Спочатку проводили рейди, вивчали ситуацію. Потім виявили незаконну врізку в трубу гарячого водопостачання.

За словами Юліана Валентиновича, працівники «Бокуда» у підлозі пробили отвір та у підсобному приміщенні облаштували кран.

– Використовували воду для власних потреб, і зараз обрахувати її кількість неможливо, – зауважує він. – Тим більше, невідомо, коли саме вони зробили "врізку". Але ми пішли їм назустріч, і нарахували вартість води лише з нового 2016 року. Тільки експертиза може дати точну відповідь по датам. Втім, це справа поліції, яка проводить слідство.

Проте, начальник ПП «Бокуд» Юрій Олешко запевняє, що ніякого «підпільного» крану у них немає.

– Можете приїхати і переконатись, що інформація по підключенню до труби — це неправда. Наш "прозорий офіс" опалюється електрообладнанням. Є холодна вода. А від центрального опалення та гарячого водопостачання ми відмовились через дорожнечу, – наголошує Юрій Миколайович. – Ніхто ніяких перевірок у нас не проводив. Про цю ситуацію я дізнався із преси. І поліції у нас не було. І мене ніхто нікуди не викликав.

Втім, у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Вінницькій області кажуть, що в середині жовтня відкрили кримінальне провадження за статтею «викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання».

– Зараз проводяться опитування свідків та усіх учасників подій, – коментує Ірина Добровольська з відділу комунікацій. – Пізніше будуть призначені експертизи.

Несанкціонований відбір гарячої води у «Вінницяміськтеплоенерго» оцінили в суму понад 250 тисяч гривень. Там зізнаються, що вперше стикаються з такою ситуацією. На час проведення слідства «підпільний» кран опломбували.

Нагадаємо, вінницькі ЖЕКи збираються стати управлінськими компаніями

Ілюстративне фото: golos.ua