шахрайство фото

У Вінниці шахраї ошукують громадян, які «ведуться» на оголошення про роботу

23 лютого 2017, 20:35

Тільки за останні три дні правоохоронці Вінницького відділу поліції зареєстрували 13 випадків шахрайства за новою схемою, пов'язаною із оголошеннями про працевлаштування

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці шахраї ошукують громадян, які «ведуться» на оголошення про роботу

    Коментарі

Тільки за останні три дні правоохоронці Вінницького відділу поліції зареєстрували 13 випадків шахрайства за новою схемою, пов'язаною із оголошеннями про працевлаштування. Про це повідомляє кореспондент Vlasno.info.

— По Лівобережному відділу поліція зареєструвала 8 фактів, а по Вінницькому 4 факти шахрайства 21 та 22 лютого, — повідомляє начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк. — Це пов'язано із розміщеними оголошеннями в інтернеті, в яких міститься інформація про пошук на роботу водіїв для перевезення вантажів.
прес-конференція Анатолія Присяжнюка фото

Злочинець діє, за словами правоохоронця, таким чином: він зустрічається із водієм і уважно дивиться всі його посвідчення та документи на предмет необхідних кваліфікацій та категорій. Беруть паспортні дані та згодом, під час наступної зустрічі, питають в потерпілих, чи мають ті право на перевезення небезпечних вантажів. Оскільки ця процедура потребує певного навчання, злочинець пропонує власні послуги. Через ймовірні знайомства за хабар він пропонує незаконно дістати документи, яких бракує його жертві.
прес-конференція Анатолія Присяжнюка фото

— Сума цих послуг складає зазвичай 1400 гривень. Зловмисник надає жертві підроблені свідоцтва, після чого під виглядом невідкладних справ, зникає. Наразі ми маємо інформацію, за якою буде значно легше знайти маршрут, за яким пересувалися злочинці. Але хотілося також застерегти громадян, які надто легковажно ставляться до процедур оформлення документів, — каже Присяжнюк.

Голова Вінницької міської поліції розповів також про іншу популярну схему:

— Популярною схемою шахрайства є фіктивна купівля певного товару через мережу інтернет або з рук, — повідомляє начальник Вінницького відділу поліції Анатолій Присяжнюк. — Жертві злочинці повідомляють, що з нею має зустрітися людина, яка забере придбану річ. В той же час на мобільний надходить смс з текстом про те, що на рахунок жертви ніби-то перерахована необхідна сума. Звісно, що ця схема тривалий час та досить ефективно працює.

Ошукана людина усвідомлює, що її ошукали лише, коли перевіряє банківський рахунок, на який насправді жодних коштів не надходило.
Нагадаємо, що поліція застерігає вінничан не "клювати" на оголошення про розіграш автомобілей.

Головне фото: obozrevatel.com