екстрадиція з Іспанії фото

Вінницькі прокурори проситимуть Іспанію про екстрадицію наркоторговця із Вінниці

08 квітня 2017, 13:51

У Вінниці триває розслідування щодо контрабанди наркотиків із Іспанії

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі прокурори проситимуть Іспанію про екстрадицію наркоторговця із Вінниці

    Коментарі


У Вінниці триває розслідування щодо контрабанди наркотиків із Іспанії. На лаві підсудних вже опинився один обвинувачений. Його посібника, який зараз перебуває в Іспанії, вінницькі прокурори проситимуть передати до Вінниці згідно із процедурою екстрадиції, передає Vlasno.info із посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

Йдеться про ситуацію, коли разом із печивом в Іспанії у Вінницю передавали трамадол — більше тисячі капсул жовто-зеленого кольору та майже півсотні білих таблеток.

Наприкінці серпня цього року одного підозрюваного затримали, обрали міру запобіжного заходу: тримання під вартою. Він вніс заставу – 435 тисяч гривень – та не пішов у СІЗО на час досудового слідства.

Наркотики мали продавати у Вінниці. Кошти, отримані від продажу, міжнародним грошовим переказом, переслали би в Іспанію.

Передача із наркотиками перетнула пункт пропуску у Закарпатській області та доїхала у Вінницю, де їх і "знайшли" правоохоронці.

Фігурант справи, який "працював" у Вінниці, наразі — на лаві підсудних. Відправник кримінальної бандеролі — в Іспанії, в містечку Аліканте.

У вересні 2016 року його оголосили у розшук, а коли переконалися, що його немає на території України, то пішли далі — звернулися до Українського бюро Інтерполу та оголошення його у міжнародний розшук.

Тепер до Іспанії вінницькі прокурори скерували документи, які необхідні для екстрадиції підозрюваного у наркоторгівлі. Чекають рішення від іспанських правоохоронців, а у разі ствердної відповіді — то й самого підозрюваного.

За контрабанду наркотиків законом передбачено покарання у виді позбавлення волі від 10 до 12 років та конфіскації майна.

Фото: eva-core