антидержавницька-зрада-фото

Російські гроші та листування із Держдумою Росії – як у Вінниці не відбулася антидержавницька акція

19 травня 2017, 08:34

Вінницькі правоохоронці попередили акцію протесту

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Російські гроші та листування із Держдумою Росії – як у Вінниці не відбулася антидержавницька акція

    Коментарі

Вінницькі правоохоронці попередили акцію протесту, яка, за версією слідства, мала відбутися за фінансового сприяння із Російської Федерації. Кримінальне провадження відкрили за державну зраду, передає Vlasno.info із посиланням на прес-службу прокуратури Вінницької області.

Мета акції, яку ініціювала одна із політичних партій регіону: дискредитація органів державної влади, звітують у прокуратурі та додають, що акція не відбулася завдяки належно скоординованим діям правоохоронців.

Учасники мітингу готувалися вийти на акцію протесту із антидержавними гаслами. Кошти на проведення акції надходили із Росії.

У прокуратурі кажуть, що завдяки низці негласних слідчих розшукових дій встановлено, що гроші на проведення заходу організатори отримали ще минулого місяця.

Частину коштів у готівці вилучили в одного із організаторів акції: понад дві з половиною тисячі доларів та ще майже одну тисячу доларів у гривнях.
гроші фото
фото: СБУ

Акція мала відбутися вранці 17 травня за участі приблизно ста учасників.

Вже після обіду готувалися перекривати й автошлях міжнародного значення Е50 у напрямку міста Хмельницький поблизу села Якушинці.

За місцем проживання одного із організаторів та у його транспортному засобі знайшли проросійську агітаційну символіку (прапорці-триколори, георгіївські стрічки) та схеми блокування руху транспорту на трасі.

Правоохоронцям також стало відомо, що один із організаторів листувався із посадовими особами Державної Думи Російської Федерації.

Кримінальне провадження розпочали на початку травня за фактом готування до вчинення державної зради.

Слідство триває за статтями Кримінального кодексу: 14-ою (готування до злочину) та 111-ою (державна зрада).

Поки що про підозру не оголошено нікому, нікого не затримано, тривають слідчі дії.

Фото: dialog.ua