очисні споруди в Цекинівці фото

Молдавські очисні споруди продовжують розкрадати в Україні

07 червня 2017, 09:22

Невідомі намагались викрасти бідони з рідким хлором

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Молдавські очисні споруди продовжують розкрадати в Україні

    Коментарі

Молдавські очисні споруди, які знаходяться на землях Цекинівської сільської ради Ямпільського району, продовжують розкрадати. Про це кореспонденту Vlasno.info стало відомо від кореспондента Сорокського видання «Observatorui de nord» Вадима Штербате.

Про те, що в одному із приміщень виламали двері та хотіли винести бідони з рідким хлором йому у свою чергу розповів директор Apă-Canal, Сороки Дмитро Паламарчук. За словами кореспондента, крадіям з невідомих причин не вдалося втілити задумане. Вони лише встигли винести один з бідонів на двір. Можливо, це інцидент став можливим, оскільки на території очисних споруд практично немає охорони.

У прес-службі обласної нацполіції, однак, зазначили, що кримінальне провадження хоч і відкрили, але наразі закрили за відсутністю складу злочину.

— Заяву взагалі писала стороння людина. А коли зв'язалися із охоронцем, то виявилось, що то проводились ремонтні роботи, — пояснила Ірина Добровольська.

Голова Цекинівської сільради Ірина Рачковська зазначила лише, що чула про інцидент від дільничного, однак, подробиць не знає.

— Дільничний говорив, що охоронець писав якусь заяву, однак, я нічого конкретного не знаю. Нам узагалі нічого не розказують, навіть на наші звернення. Щодо долі цих очисних споруд мала бути нарада в нас в районі, однак нічого так і не відбулось. Під час минулого засідання сесії районної ради депутати знову зобов'язали мене звернутися до Генпрокуратури, облдержадміністрації, поліції щодо факту розкрадання очисних споруд. Один з депутатів подав ініціативу створити робочу групу з вивчення цього питання. Її прийняли, але розглядатися буде не раніше, ніж восени, – прокоментувала Рачковська.

Нагадаємо, навесні цього року стало відомо, що обладнання з очисних споруд, які колись належали молдавському місту Сороки та були побудовані ще у 1970-х роках минулого століття, хтось вирізає та вивозить у невідомому напрямку. Головна причина в тому, що наразі невідомо, яка саме сторона — українська чи молдавська є власником споруд. Через це ні українські, ні молдавські правоохоронці по-суті справу не розслідують, запевняючи, що це — справа іншої сторони.

Фото Тамари Тисячної