генерал в АТО фото

Вінницький генерал «продовжував» сам собі відрядження в АТО

17 липня 2017, 08:43

Військовослужбовця однієї із вінницьких військових частин оштрафували за оборудки із відрядженням в зону проведення антитерористичної операції

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницький генерал «продовжував» сам собі відрядження в АТО

    Коментарі


Військовослужбовця однієї із вінницьких військових частин оштрафували за оборудки із відрядженням в зону проведення антитерористичної операції. Він "продовжував" собі відрядження, отримуючи грошову винагороду за дні, які не проводив в АТО. Про це інформує Vlasno.info із посиланням на вирок Вінницького міського суду.

На лаві підсудних опинився генерал-майор, який у квітні 2015 року їздив у службове відрядження в зону проведення антитерористичної операції. Через чотири дні залишив зону АТО.

– Бажаючи незаконно збагатитись за рахунок держави, генерал-майор вирішив внести недостовірну інформацію до службових документів, ввести в оману керівництво військової частини та фінансовий орган військової частини, – йдеться у вироку суду. – З цією метою генерал-майор приховав від керівництва факт прибуття зі службового відрядження, власноручно виготовив рапорт, до якого вніс недостовірні відомості про повернення з відрядження.

Уже в травні йому виплатили надбавку "за виконання особливо важливих завдань" в розмірі 100 відсотків посадового окладу з урахуванням окладу за військовим званням та надбавки за вислугу років. У військовій прокуратурі порахували, що йому заплатили зайвих понад дві тисячі гривень, відкрили кримінальну справу та скерували справу до суду.

Вже у судовому засіданні обвинувачений вину визнав, щиро розкаявся. Розповів, що наразі він є військовим пенсіонером, з роботи звільнився за власним бажанням, але має намір відновитися на посаді. Усі кошти відшкодував у повному обсязі.

Згідно із висновками експерта, надлишкове зарахування та виплата грошового забезпечення генерал-майору документально підтверджується.

Суд, врахувавши усі обставини справи, призначив покарання обвинуваченому у вигляді штрафу у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 5100 гривень.

Вирок не набув законної сили.

Фото: tsn.ua