бійка в центрі Вінниці фото

Після сутичок у центрі Вінниці постраждалих забрали дві «швидкі»

21 липня 2017, 21:15

«Розборки» у центрі Вінниці у середу ввечері закінчились викликом двох карет швидкої допомоги, екіпажу патрульних та слідчо-оперативної групи

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Після сутичок у центрі Вінниці постраждалих забрали дві «швидкі»

    Коментарі


«Розборки» у центрі Вінниці у середу ввечері закінчились викликом двох карет швидкої допомоги, екіпажу патрульних та слідчо-оперативної групи, повідомляє Vlasno.info.

Як розповіли місцеві мешканці, конфлікт розпочався із звичайної словесної перепалки. Чоловік років 40, що їхав велосипедом центральною вулицею міста, зробив зауваження молодим людям, які сиділи, звісивши ноги з вікна на другому поверсі будинку по вулиці Соборній, 43. Під гул машин "каскадери" пили каву, висловлювались нецензурно і плювали на тротуар, де рухались перехожі.

Після нетривалої словесної перепалки на центральній вулиці міста велосипедист вирішив з'ясувати із ними стосунки в дворі житлового будинку. Втім, замість вибачень отримав добрячих стусанів від агресивної компанії, яка вибігла у двір разом із псом бійцівської породи.
У бійку втрутився місцевий мешканець. Однак і він отримав на горіхи. Його доправили до лікарні. Однак після обстеження від госпіталізації чоловік відмовився.

Свідками конфлікту стали місцеві мешканці, які і зателефонували на "102". Люди намагались приборкати тимчасових мешканців, які за три тижні, що винаймали тут квартиру подобово, встигли насолити місцевій громаді. Втім, у відповідь почули лише погрози.

– Я повернусь і очі тобі виколю, – кричала тимчасова мешканка.

Вона ж агресивно кидалась на поліцейського у присутності щонайменше десятка свідків та інших правоохоронців.

Небезпеки завдавав і пес, яким небажані квартиранти погрожували людям. Пес без намордника знервовано лаяв на різні боки. Втім, власниця тварини не поспішала його забирати навіть після попередження з боку жінки-слідчої.

Врешті-решт вона таки запроторила рознервованого стаффорда до квартири. Сама ж відправилась до поліцейського відділку. Собака ж висунувши голову з балкону, що виходив у двір, ще з півгодини лаяв на перехожих.
бійка в центрі Вінниці фото

Кореспондент Vlasno.info поцікавився подальшою долею квартирантів, через яких двох людей забрала "швидкі". Втім, як виявилось, інформацію навіть не вносили до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Причина — жоден з учасників конфлікту не наважився написати заяву про нанесення тілесних ушкоджень. Більше того, чоловік, який зробив зауваження компанії молодиків, написав зустрічну заяву, що не має претензій.

Побоюються писати заяву проти небажаних квартирантів і місцеві мешканці. Вони не виключають, що ті повернуться для помсти.
Припускають також, що під час інциденту агресивна компанія була під кайфом. Кажуть, що за три тижні, які пара із собакою винаймала тут квартиру, не раз бачили на підлозі під'їзду використані шприці.

Наразі речниця Вінницької патрульної поліції Тетяна Фіщук зауважує, якщо проти цих осіб заяв немає, вони не курили, не вживали спиртні напої, підстав їх затримувати немає.

– Ми передали їх слідчо-оперативній групі і все, – каже Тетяна Фіщук.

Речниця патрульної поліції Вінниці також відкидає, що учасники конфлікту чинили опір правоохоронцям. Вона зазначає, що жодному з патрульних форму не пошкодили, тілесні ушкодження не нанесли.

Втім, один з правоохоронців зі складу слідчо-оперативної групи таки постраждав від пазурів квартирантки.

– Таки подряпала, – зауважив він, полишаючи двір.

Парочку, яка стала причиною неспокою для мешканців одразу двох будинків, тієї ж доби виселили з квартири. Нагадують про них хіба що подряпини на балконі від пазурів стаффорда та вмятини на дверях.

У поліції ж радять у ситуаціях, коли у будинку оселяються непорядні квартиранти, насамперед звертатися до власників квартир, які здають помешкання в оренду. Крім того, у всіх випадках, коли такі особи несуть небезпеку для життя і здоров'я людей, викликати поліцію. Якщо ж такі винаймачі помешкання мають собаку і порушують правила вигулу, можна також телефонувати на "102". Правоохоронці зафіксують правопорушення, а винних притягнуть до адмінвідповідальності.

Фото Тетяни Куц