Знайти вбивць «Ендрю»: на Київщині вшанували пам'ять волонтера, який боровся із контрабандою в АТО

Знайти вбивць «Ендрю»: на Київщині вшанували пам'ять волонтера, який боровся із контрабандою в АТО

02 вересня 2017, 20:42

Волонтери, військові, друзі та рідні нині прийшли до могили Андрія Галущенка

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Знайти вбивць «Ендрю»: на Київщині вшанували пам'ять волонтера, який боровся із контрабандою в АТО

  адміністратор   Коментарі


Волонтери, військові, друзі та рідні нині прийшли до могили Андрія Галущенка, відомого за позивним "Ендрю", аби вшанувати його пам'ять: два роки тому на Луганщині невідомі напали на зведену мобільну групу із протидії контрабанді в зоні АТО. 40-річний Андрій та податківець Дмитро Жарук не вижили, передає Vlasno.info.

Автомобіль, на якому рухався Андрій, підірвався на міні, потім у нього кинули дві гранати та обстріляли із стрілецької зброї.

Андрій та Дмитро загинули, поранення отримали співробітник Служби безпеки України, троє десантинків та ще двоє бійців 92-ої окремої механізованої бригади ЗСУ.

Журналісти та волонтери називають "справу Ендрю" "невпевненою та темною", оскільки, припускають, розстріляти автомобіль могли...свої. А за публікації та журналістські розслідування про контрабанду у "сірій зоні" одному із них, кореспонденту ТСН Олексію Бобровнікову, навіть довелося виїхати на деякий час із країни — йому погрожували фізичною розправою.


Нині - друга річниця розстрілу мобільної групи "Ендрю".

– Приїхали пом'янути майданівці, волонтери, добровольці, батальйон Кульчицького, Академія СБУ, волонтери, бійці, друзі, рідні, – написав на своїй сторінці у соцмережі волонтер Tim Zlatkin. – Не приїхав ні Парубій, ні Грицак, ні всі інші, які давали обіцянки про Справу Честі — знайти вбивць Андрія Галущенка.

Додамо, що слідство веде Головна військова прокуратура України. У лютому 2016-го слідчі затримали двох демобілізованих розвідників 92-ої ОМБР та повідомили їм про підозру у вчиненні умисного вбивства за обтяжуючих обставин.

Андрій Галущенко був позаштатним співробітником оперативного підрозділу СБУ.

Фото зі сторінки у соцмережі Facebook Tim Zlatkin

 


  адміністратор   02 вер. 2017 Друк Коментарі