фінансування тероризму фото

Вінницьке підприємство запідозрили у фінансуванні тероризму

11 вересня 2017, 20:25

Одне із підприємств на Вінниччині прокуратура Донецької області запідозрила у фінансуванні тероризму, зловживанні владою та привласненні майна

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницьке підприємство запідозрили у фінансуванні тероризму

    Коментарі


Одне із підприємств на Вінниччині прокуратура Донецької області запідозрила у фінансуванні тероризму, зловживанні владою та привласненні майна. Про це інформує Vlasno.info із посиланням на ухвалу Жовтенового районного суду міста Маріуполь.

Мова йде про, нібито, реалізацію підприємством продовольчих товарів на тимчасово непідконтрольну територію України. Також із матеріалів досудового розслідування вбачається, що у незаконній схемі відшкодування податку на додану вартість задіяні та сприяють податкові та митні органи.

Протягом 2015-2017 років на митних постах Державної фіскальної служби оформлялися товари на експорт, але потім документи підмінювалися та, переконані у слідстві, завозилися на непідконтрольну територію України,

– Для надання легального вигляду операціям, проведеним через митний кордон України, учасниками злочинного угрупування через підконтрольні офшорні фірми підписувались контракти на реалізацію вказаної продукції до Грузії, – йдеться в ухвалі Жовтневого райсуду Маріуполя. – Насправді, продукція, перетнувши митний кордон України через територію Російської Федерації, потрапляла до міста Донецьк, де реалізувалась. Потім, через «фактично нікчемні» зовнішньоекономічні операції, підприємства, зареєстровані на території України, звертаються до органів ДФС для здійснення операцій по відшкодуванню ПДВ, або користуються податковою пільгою для мінімізації сплати податкових платежів до державного бюджету України.

Підприємство агропромислового комплексу, про яке йде мова, зареєстроване у Томашполі. Серед його засновників є кіпрська компанія. Види діяльності — найрізноманітніші: вирощування зернових, овочів, винограду, ягід, розведення великої рогатої худоби, овець, кіз, свиней, птиці, виробництво м'ясної продукції, овочевих та фруктових соків, хліба, макаронів тощо.

Слідчий прокуратури просив тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні вказаного підприємства: митні декларації, листування, угоди, договори, декларації, акти перевірок тощо.

Відомості про вказане кримінальне провадження зареєстровані у грудні 2016-го.

Нагадаємо, у середині грудня 2016 року у Вінниці співробітники СБУ та прокуратури Київської області провела обшуки у одному із офісних приміщень на Тяжилові. Підозрюваного у фінансуванні тероризму затримали та обрали запобіжний захід. Тоді також правоохоронці говорили про механізм незаконного постачання продуктів на окуповані території Донецької та Луганської областей.

Фото: ІА "Атмосфера"