збройний конфлікт у Писарівці фото

Озброєні молодики на Вінниччині перешкоджали НАБУ та перекривали трасу

14 вересня 2017, 14:48

Позаминула ніч виявилась "гарячою" для вінницьких правоохоронців

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Озброєні молодики на Вінниччині перешкоджали НАБУ та перекривали трасу

    Коментарі


Позаминула ніч виявилась "гарячою" для вінницьких правоохоронців. Поблизу села Писарівка Вінницького району їм довелось зупиняти озброєних молодиків, які заважали вивезенню сільськогосподарської техніки, повідомляє Vlasno.info.

– В рамках розслідування кримінального провадження була вилучена техніка. Її віддали на відповідальне зберігання. І той, кому віддали, має зробити все, щоб зберегти це майно. Мабуть, відповідальний хотів вивезти її в інше, більш надійне місце. Проте, йому завадили невідомі озброєні люди. Вони не давали вивозити сільгосптехніку та погрожували вбивством, – розповіли у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Вінницькій області. – Відтак, відповідальний викликав поліцію.
збройний конфлікт у Писарівці фото

За словами сільського голови Писарівки Дмитра Науменка, техніка стояла на території колишнього колгоспу. Зранку там проводили слідчі дії працівники НАБУ.

– Я не цікавився, чиє то майно, чому його арештували, та взагалі, що там за ситуація, – говорить він. – Але щойно техніку почали вивозити, прибуло 30 "модних рєбят", які перешкоджали вивезенню. У них були і автомат Калашникова, і американська рушниця, і помпова рушниця. Як тільки почав розвиватись конфлікт, приїхала поліція. Згодом прибув й спецназ. Тільки тоді молодики "заспокоїлись". Вночі вони навіть трасу біля Писарівки перекривали на годину. Добре, що пізня година була, і транспорту мало їздило. Загалом все пройшло без сутичок. Погрозами все обійшлось. Хоча у Писарівці вже ходили чутки, що тут стрілянина була.
збройний конфлікт у Писарівці фото

Місцеві мешканці зізнаються, що у них такий озброєний конфлікт відбувається вперше. А у відділі комунікацій зазначають, що на всю зброю, з якою приїхали молодики, у них були дозволи.

– Зараз вилучену зброю направили на експертизу. Якщо доведуть, що зброя була перероблена, наприклад, з мисливської на бойову, то будуть відкриті кримінальні провадження щодо незаконного проводження зі зброєю. Поки що відкрито кримінальне провадження за статтею "погроза вбивством". Ніхто не затриманий, адже постраждалих немає. Ведеться слідство, – додають у відділі комунікацій. – Встановлені особи всіх, хто перешкоджав вивезенню. Ними виявились мешканці інших областей України. Наразі вони нічого не пояснюють і відмовляються давати покази стосовно причин свого перебування на території нашої області.

Нагадаємо, вінницьке зерно, "викуплене" шахраями, знайшли в Одеському порту

Фото: vn.npu.gov.ua