Слідство інформацію перевіряє

Житлова афера на Вінниччині: квартири перепродували, гроші ділили між собою

16 жовтня 2017, 18:58

Слідство інформацію перевіряє

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Житлова афера на Вінниччині: квартири перепродували, гроші ділили між собою

    Коментарі

Ми вже писали, що наприкінці вересня цього року у обласний фонд сприяння інвестиціям та розвитку приходили із обшуками  прокурори та слідчі СБУ  у рамках відкритого кримінального провадження. Про деталі обшуків, що шукали, чи знайшли, і в чому підозрюють вінницьких посадовців — у матеріалі Vlasno.info за мотивами ухвал слідчих суддів Вінницького міського суду, які розміщені на Єдиному державному реєстрі судових рішень

Кримінальне провадження зареєстроване у Єдиному реєстрі досудових розслідувань всередині серпня за двома статтями Кримінального кодексу України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (частина 5 статті 191) та службове підроблення (частина друга статті 366 ККУ).

Обшук проводили у службовому приміщенні комунальної організації "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву" та вилучили три блокноти із рукописними записами за 2014, 2016, 2017 роки.

У матеріалах кримінального провадження йдеться, що керівник згаданого фонду організував злочину схему заволодіння бюджетними коштами, спрямованими на підтримку житлового будівництва Вінницькій області, внаслідок чого державі завдано матеріальної шкоди на суму близько 1 500 000 гривень.

– З метою особистого збагачення запровадив механізм незаконного привласнення квартир шляхом оформлення на підконтрольних підставних осіб пільгового довгострокового кредиту (на 15 років під 3%) для будівництва житлових будинків, шляхом надання недостовірних даних щодо наявності права на його отримання та подальшої підготовки необхідних документів, на підставі чого за рахунок коштів обласного бюджету за кожну особу забудовнику виплачуються кошти в сумі 300 000 гривень, – йдеться в ухвалі слідчого судді.  – Після набуття у приватну власність незаконно придбані квартири продаються за значно вищими цінами. Отримані кошти розподіляються між учасниками незаконного механізму.

Йдеться, попередньо, про житлові будинки в Агрономічному Вінницького району, в Тростянці та на вулиці Тимощука у Вінниці.

Слідство перевіряє усю інформацію, після завершення досудового розслідування буде надана об'єктивна оцінка щодо причетності вінницьких посадовців до житлової афери та загалом чи є склад кримінального правопорушення у цій справі.

Додамо, що комунальну організацію "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву" очолює Володимир Бабошин. Фондом впроваджується регіональна програма «Власний дім», яка реалізовується у всіх районах області, програма «Питна вода», Регіональна цільова програма будівництва (придбання) доступного житла у Вінницькій області тощо.

Фото: mil.gov.ua