Минулого року Миколу Чауса затримали за хабар

Столичного суддю-втікача звільнили за прогули та нехтування своїх обов"язків

28 листопада 2017, 19:31

Минулого року Миколу Чауса затримали за хабар

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Столичного суддю-втікача звільнили за прогули та нехтування своїх обов"язків

  адміністратор   Коментарі

Вища рада правосуддя звільнила з посади суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса за прогули повідомляє Vlasno.info з посиланням на Укрінформ.
Таке рішення ВРП ухвалила на засіданні у вівторок, повідомила Укрінформу начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП Оксана Лисенко.
"Суддю Чауса звільнено", - сказала вона.
Як повідомляє прес-служба ВРП, Чауса звільнено за безпідставну відсутність на роботі протягом тривалого часу.
"Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що суддя Чаус М.О. безпідставно відсутній на роботі протягом тривалого часу, свідомо нехтує обов'язками та порушує присягу судді, і така поведінка є умисною, порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя (пункт 3 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»), є несумісною зі статусом судді у розумінні частин восьмої та дев'ятої статті 109 цього Закону та пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. У зв'язку з цим Третя Дисциплінарна палата вирішила притягнути суддю Дніпровського районного суду міста Києва Чауса М.О. до дисциплінарної відповідальності та застосувати до нього дисциплінарне стягнення у вигляді внесення Вищій раді правосуддя подання про звільнення його з посади судді", - зазначається в повідомленні.
З огляду на це ВРП ухвалила звільнити Чауса з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва на підставі п. 3 ч. 6 ст. 126 Конституції України.
Як повідомлялося раніше, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили Чауса на отриманні хабара у розмірі 150 тисяч доларів, він ховав гроші у слоїку.
6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання судді та його арешт. Однак, скориставшись суддівським імунітетом, підозрюваний залишив територію України.
З 16 серпня суддю Чауса оголошено у національний, а з 11 листопада - у міжнародний розшук. Чаус добровільно прийшов до правоохоронних органів Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув молдавсько-український кордон. Кишинівський суд 2 березня 2017 року виніс ухвалу про арешт Чауса строком на 15 діб. Пізніше до нього був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. 2 березня детективи Національного антикорупційного бюро України передали в Генпрокуратуру документи для екстрадиції Чауса з Молдови.

 

Фото: з сайту Ukr.media


  адміністратор   28 лист. 2017 Друк Коментарі

Також в цій категорії:  КРИМІНАЛ

  наступна публікація Вдалось попередити новий теракт на Донбасі