Директор і його спільник вимагали кошти для буцімто передачі керівництву Національної академії аграрних наук України

НАБУ затримало директора наукової установи на хабарі $500 тисяч

02 січня 2018, 13:15

Директор і його спільник вимагали кошти для буцімто передачі керівництву Національної академії аграрних наук України

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

НАБУ затримало директора наукової установи на хабарі $500 тисяч

  адміністратор   Коментарі

30 грудня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили та затримали директора однієї з науково-дослідних установ. Він і його спільник отримували частину хабара у розмірі 300 тисяч доларів. Про це інформує Vlasno.info з посиланням на сайт НАБУ

За даними слідства, директор установи у змові з іншою особою вимагали неправомірну вигоду у розмірі 500 тис. доларів США для буцімто передачі керівництву Національної академії аграрних наук України.

Сума передбачалася за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб'єктом господарювання.

31 грудня 2017 року затриманим повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

1 січня 2018 року слідчим суддею підозрюваному директору науково-дослідної установи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із альтернативою застави у 3 млн гривень, а його співучаснику - тримання під вартою з альтернативою застави у 1 млн гривень.

Відповідно до частини 1 статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: з сайту Ні корупції!


  адміністратор   02 січ. 2018 Друк Коментарі