До розслідування вбивства правозахисниці залучено 300 поліцейських

Працівники Нацполіції знайшли та затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Ноздровської

08 січня 2018, 19:25

До розслідування вбивства правозахисниці залучено 300 поліцейських

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Працівники Нацполіції знайшли та затримали підозрюваного у вбивстві Ірини Ноздровської

  адміністратор   Коментарі


8 січня перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що поліція встановила та затримала підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської, - інформує Vlasno.info з посиланням на МВСУ. Новину Яровий оголосив після проведення оперативної наради з першим заступником голови Нацполіції – начальником кримінальної поліції В'ячеславом Аброськіним та заступником голови Нацполіції – начальником Головного слідчого управління Віталієм Невгадом

За словами Сергія Ярового, триває посилена робота координаційного штабу, створеного для розслідування резонансного злочину, слідчо-оперативні групи виконують завдання, визначені вчора під час наради у Вишгороді.
І показником такої напруженої роботи є встановлення особи обґрунтовано підозрюваного у скоєнні вбивства. Його затримано в порядку, передбаченому ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Як повідомив перший заступник голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від станції метро «Героїв Дніпра» до селища Демидів на Київщині. Крім того, правоохоронці встановили та опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17:00 до 18:00 рухалися вказаним маршрутом. Поліцейські провели поквартирні і побудинкові обходи, опитавши понад тисячу мешканців с. Демидів.
«Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали – технічні можливості, допити водіїв і встановлених людей, які рухалися від метро «Героїв Дніпра» до Демидова, нами була повністю відтворена картина з 17-ї до 18-ї години. Відтак сьогодні слідчими було прийнято рішення – в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу був затриманий підозрюваний», – повідомив В'ячеслав Аброськін.
Він додав, що зараз тривають активні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців, які могли пересуватися разом з Іриною Ноздровською. Таким чином, правоохоронці зможуть отримати додаткову доказову базу у цій справі. Крім того, у кримінальному провадженні за фактом вбивства Ірини Ноздровської призначено значну кількість криміналістичних експертиз. Результати найбільш необхідних з них планують отримати вже найближчим часом.
«Робота триває, зараз проводяться перші слідчі дії з підозрюваним», – зазначив перший заступник глави Нацполіції.
Також заступник Голови Національної поліції – начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад зазначив, що наразі проводиться перевірка свідчень затриманого підозрюваного в частині його причетності до вказаного злочину.
«Аналізуються слідчі дії, результати допитів, подвірних обходів – для того, щоб підтвердити хронологію подій, відслідкувати її (Ірини Ноздровської – ДК НПУ) рух, знаходження в певному місці, доведення мотивів і механізму скоєння даного злочину», – зазначив Віталій Невгад.
Він також додав, що перевірка отриманої інформації в ході слідчих дій дозволить бути впевненим в тому, що затримано саме особу, винну у скоєнні вбивства, а також довести її вину у цьому.
Перший заступник Голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін зазначив, що упродовж останніх восьми днів правоохоронці збирали і аналізували всі матеріали, що й дозволило затримати вказаного громадянина України за обгрунтованою підозрою у вчиненні вбивства І. Ноздровської.
Як підкреслив перший заступник глави МВС, правоохоронці мають встановити найменші деталі цього резонансного злочину.
«Принципово важливо повністю встановити весь перебіг подій. Я думаю, вже найближчим часом у нас будуть всі необхідні результати експертиз», – сказав Сергій Яровий.
Перший заступник глави МВС подякував працівникам поліції і фахівцям, зокрема працівникам ДСНС, які долучаються до розслідування, за проведення серйозної роботу, яка вже дала перші результати. І наголосив на необхідності продовжувати розслідування в цілодобовому режимі.
«Працюємо 24 години на добу, щоб розібратися з цією резонансною справою. Допрацьовуємо до кінця, не зважаючи на час», – підкреслив Сергій Яровий.
Нагадаємо, за розпорядженням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового бус створений координаційний штаб для розкриття вбивства Ірини Ноздровської. Як повідомлялось раніше, до розслідування залучені 300 працівників Нацполіції.

Фото: МВСУ


  адміністратор   08 січ. 2018 Друк Коментарі