Жінка привласнила 5 тис грн клієнта

На Вінниччині керуюча відділенням банку незаконно заволоділа коштами клієнта

17 січня 2018, 21:44

Жінка привласнила 5 тис грн клієнта

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

На Вінниччині керуюча відділенням банку незаконно заволоділа коштами клієнта

  адміністратор   Коментарі


Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками корупційних дій щодо службової особи у якому, на початку нового року, завершено досудове розслідування, повідомляє Vlasno.info з посиланням на прокуратуру Вінницької області.

Керівник одного з відділень банку Вінниччини, будучи особою, яка постійно обіймала посаду, пов'язану із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків, всупереч вимогам Закону України «Про банки і банківську діяльність», положення про відділення банку, маючи доступ до банківських рахунків, незаконно здійснила операцію по зняттю коштів із рахунку кредитної картки клієнта банку, не маючи самої картки. Вона отримала майже 5 тис гривень, надавши касиру заяву про видачу коштів клієнту, яку сама виготовила та підписала. А відтак збільшила суму кредитної заборгованості по кредитній картці клієнта банку майже до 7 тис гривень.

Таким чином, вказана особа вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ст. 191 ч.2 КК України, тобто заволоділа чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за що передбачена відповідальність у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Тепер суд визначить, яке покарання отримає службова особа, яка зазіхнула на чужі кошти.

Фото: volyn24.com


  адміністратор   17 січ. 2018 Друк Коментарі