Злочинці викрали прикрас на суму 15 мільйонів гривень

Грабіжників ювелірних магазинів затримали під час чергової злочинної операції

04 березня 2018, 19:31

Злочинці викрали прикрас на суму 15 мільйонів гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Грабіжників ювелірних магазинів затримали під час чергової злочинної операції

  адміністратор   Коментарі

Чотирьох чоловіків, які причетні до крадіжок з ювелірних магазинів, банківських терміналів та нападів на «валютчиків» затримали правоохоронці Івано-Франківської, Херсонської, Львівської та Запорізької областей. Про це інформує Vlasno.info з посиланням на МВС України.

Оперативники з'ясували, що учасниками групи були четверо чоловіків, які були раніше судимі. Протягом останніх років грабіжники здійснювали майнові злочини на території багатьох регіонів країни. Крім цього, вони обкрадали банківські термінали та «валютчиків» на території Волинської, Житомирської, Закарпатської, Черкаської, Кіровоградської, Львівської, Київської, Івано-Франківської, Вінницької, Тернопільської та Одеської областей. Загалом, сума крадіжок становить 15 мільйонів гривень.

Майнові злочини грабіжники скоювали переважно вночі, потрапляли до ювелірних магазинів та за допомогою автомобілю з металевим тросом виривали сейфи.

Зловмисників затримали під час поліцейської спецоперації у місті Нова Каховка Херсонської області. Цього разу, грабіжники потрапили всередину магазину пошкодивши двері і намагались викрасти сейф із прикрасами.

Після того, як правоохоронці затримали грабіжників, вони чинили опір та намагалися втекти на автомобілі. Переслідуваних затримали на території Вільнянського району у Запорізькій області.

yuvelir banda

В транспортному засобі виявили вогнепальну зброю та знаряддя, за допомогою якого злочинці скоювали крадіжки.

yuvelir banda 2

«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника поліції) Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

yuvelir banda 4

Організатором групи виявився уродженець Чернівецької області, 1985 року народження, який з 2011 року перебуває у розшуку за скоєння аналогічного злочину.

Що стосується інших учасників групи, то це 35-річний брат організатора, 37-річний мешканець Львову та 34-річний уродженець Латвії. Все четверо – раніше засуджені.

Вони підозрюються не тільки у скоєнні крадіжок з ювелірних крамниць, а й у крадіжках банківських терміналів самообслуговування та розбійних нападах на «валютчиків» із застосуванням фізичного впливу та вогнепальної зброї.

«Другого лютого усім чотирьом зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 580 тисяч гривень», - повідомляють у МВС.

Читайте також: Госпіталізували та арештували: затриманій вінницькій чиновниці обрали запобіжний захід.

 

 

Фото: mvs.gov.ua


  адміністратор   04 бер. 2018 Друк Коментарі