Зловмисникам загрожує до 3-х років позбавлення волі

«Ваш син потрапив у поліцію»: злочинна схема спрацювала на Вінниччині

19 березня 2018, 14:51

Зловмисникам загрожує до 3-х років позбавлення волі

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

«Ваш син потрапив у поліцію»: злочинна схема спрацювала на Вінниччині

  адміністратор   Коментарі

У Вінниці поліція затримала двох шахраїв, що використали стару злочинну схему і ошукали сімох вінничан. До своїх жертв вони звонили по телефону і повідомляли що їх дитина потрапила в поліцію.  Довірливі люди віддали зловмисникам 200 тисяч гривень, інформує Vlasno.info.

У стані афекту люди віддавали чималі суми за залагодження питання.

Зловмисників затримали на гарячому біля під'їзду будинку під час передачі грошей потерпілою. Коли жінці зателефонували та повідомили, що її син у поліції, вона з іншого телефону одразу ж зателефонувала на спецлінію 102. Тоді почалась спільна робота вінничанки з поліцією щодо затримання шахраїв. Весь цей час 72-річна жінка продовжувала розмову з незнайомцем і погодилась на його умови. Коли зловмисники приїхали на таксі за грошима, їх вже чекала поліція.

Шахраями виявились сумчани 30 та 35-річний чоловіки. Один їз них рецидивіст. Їм оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 3-х років позбавлення волі.

У поліції закликають громадян бути обачними та не довіряти подібним дзвінкам. Перевірте, де дійсно знаходиться ваша рідна людина. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, звертайтеся до поліції.

 

Фото: vn.npu.gov.ua


  адміністратор   19 бер. 2018 Друк Коментарі