Поліцейські у Рівному виявили зловживання службовим становищем

Вінницькі правоохоронці продавали інформацію з обмеженим доступом

20 березня 2018, 20:03

Поліцейські у Рівному виявили зловживання службовим становищем

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі правоохоронці продавали інформацію з обмеженим доступом

  адміністратор   Коментарі

Правоохоронці з Рівненщини викрили правоохоронців з Вінниці, які використовуючи своє службове становище продавали інформацію з обмеженим доступом. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на прокуратуру у Рівненській області.

З'ясувалось, що працівники одного з відділів поліції у Вінниці, маючи доступ до автоматизованих систем Міністерства внутрішніх справ України, незаконно збували стороннім особам за грошову винагороду інформацію з обмеженим доступом, що призвело до її витоку.

Пропозицію щодо надання за матеріальну винагороду відомостей з автоматизованих систем державних органів у соцмережах виявили правоохоронці Рівненщини.

У домівках та робочих місцях підозрюваних провели обшуки.

Вирішується питання про повідомлення особам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.ст. 362, 368 КК України (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах, одержання неправомірної вигоди).

«Відповідно до Кримінального кодексу України, передбачено відповідальність за вказані злочини у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Екс-депутата Генічеської райради жорстоко вбили під час пограбування.

 

 

Фото: tsn.ua


  адміністратор   20 бер. 2018 Друк Коментарі