Сергій Бевзенко фото

Вінницького політика та екс-поліцейського прокуратура запідозрила в шахрайстві

01 листопада 2018, 17:48

Підозрюваний працює викладачем у Житомирському державному університеті

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницького політика та екс-поліцейського прокуратура запідозрила в шахрайстві

    Коментарі

Вінницькі прокурори запідозрили Сергія Бевзенка у шахрайстві та підробленні документів. Чоловікові оголосили про підозру та скерували до суду клопотання про обрання міри запобіжного заходу на час досудового розслідування, передає Vlasno.info.

Як вбачається із матеріалів справи, у січні 2017 року підозрюваний розробив злочинний план незаконного заволодіння нерухомим майном одного зі споживчих товариств шляхом зловживання довірою.

– Злочинний план полягав у отриманні доступу до вказаного нерухомого майна з метою подальшого володіння, користування та розпорядження ним на підставі завідомо підроблених офіційних документів, - йдеться в матеріалах кримінального провадження.

Мається на увазі нерухомість у Томашполі.

"Перебуваючи у довірливих відносинах з головою споживчого товариства, запропонував останній передати підконтрольній йому юридичній особі у користування частину нежитлової будівлі. Нібито, для спільного ведення господарської діяльності шляхом розміщення у вказаній будівлі фірмового магазину під торгівельною маркою «Наш Край» та передачі незайнятих площ в оренду третім особам. Забезпечив реєстрацію підконтрольного йому ТОВ «Система Бізнес Плюс», засновником якого є його теща", - прописано у тексті підозри.

bevzenko-2

Потім, як стверджують у слідстві, підозрюваний виготовив підробні договори тимчасового безоплатного користування нерухомістю в райцентрі на Вінниччині. Згідно із цим документом, саме підозрюваний є власником майна, а не його законний власник. Йдеться про 1000 квадратних метрів.

Термін безоплатного користування – майже 3 роки. Вартість площ становить понад 4 мільйона гривень. Ця сума більш як у 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян та є сумою особливо великого розміру, чим власнику заподіяно матеріальної шкоди на вказану суму.

Прокурор та слідчий просили для підозрюваного Бевзенка міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. По-перше, інкриміновані йому злочини належать до особливо тяжких: частина 4 статті 190 ККУ та частина 4 статті 358 ККУ, за які передбачене обмеження волі на строк від 5 до 12 років.

Також, кажуть у слідстві, є ризики, що підозрюваний буде тиснути на свідків чи заявників: невстановлені особи вже погрожували фізичною розправою одному із заявників. Крім того, є ризик втечі до тимчасово анексованого Криму, адже за його тещею зареєстровано земельну ділянку у Судацькому районі АР Крим. За даними слідства, підозрюваний не раз відвідував територію півострова із початку його тимчасової окупації у 2014 році.

bevzenko-sprava-v-sudi

Підозрюваний та його захист заперечили проти задоволення цього клопотання, хоча погодилися із наявністю земельної ділянки у Криму (зареєстрована в законний спосіб ще у 2013 році) та із відвідинами підозрюваним півострова: мовляв, там зараз мешкають його знайомі, діти відпочивали на морському узбережжі і це не заборонено чинним законодавством. Адвокат додав, що підозрюваний утримує 4 дітей, 3 із них - малолітні. А іще фігурант справи позитивно характеризується за місцем роботи.

Як відомо із відкритих джерел, Сергій Бевзенко очолює Вінницьку обласну організацію політичної партії "Незалежність". Свого часу обіймав посаду начальника управління по боротьбі із економічними злочинами у вінницькій поліції. Зараз викладає у житомирському виші.

bevzenko-vykladach

Слідчий суддя Вінницького міського суду Ігор Вишар у задоволенні клопотання слідчого поліції відмовив та обрав підозрюваному інший запобіжний захід: особисте зобов'язання із низкою покладених на нього процесуальних обов'язків: без дозволу слідства не покидати Вінницю, здати в органи паспорти (внутрішній та закордонний), утриматися від спілкування зі свідками тощо.

Прокуратура подала апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді. Досудове розслідування триває.

Читайте також: аферисти привласнили чужі гроші на Вінниччині.

Фото: з відкритих джерел