Військова амуніція та хімічна речовина на даний час вилучені

Незадеклароване військове спорядження та хімічну речовину виявила Миколаївська митниця ДФС

13 листопада 2018, 21:12

Військова амуніція та хімічна речовина на даний час вилучені

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Незадеклароване військове спорядження та хімічну речовину виявила Миколаївська митниця ДФС

  адміністратор   Коментарі

Миколаївською митницею ДФС на теплоході виявлено незадекларовану військову амуніцію та хімічні речовини на 588,8 тис. гривень. Про це повідомляє Vlasno.info з посиланням на Територіальні органи ДФС у Миколаївській області.

8 листопада у зоні митного контролю митного поста "Дніпро-Бузький" Миколаївської митниці ДФС при здійсненні митного контролю та оформлення теплоходу прапор Маршалові острови, який прибув з порту Гайана, виявлено без ознак приховування незадекларовані та заборонені до ввезення країни предмети.

Так, під час огляду складського приміщення на палубі теплоходу виявлено незадекларовані захисні шоломи військового зразку та бронежилети. Загальна вартість цієї "амуніції" складає 120 тис. гривень.

Під час огляду іншого приміщення палуби виявлено хімічні речовини загальною кількістю 1875 літрів, що містять у своєму складі соляну кислоту, яка, відповідно до чинного законодавства, відноситься до прекурсорів, стосовно яких встановлюються заходи контролю. Загальна вартість виявлених речовин становить 468,8 тис. гривень. За кожним з цих фактів співробітниками митниці складено протоколи про порушення митних правил за ознаками статті 472 Митного кодексу України "Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення", санкція якої передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості цих товарів з їх конфіскацією. При закінченні всіх процесуальних дій до бюджету держави надійде майже 1,2 млн. гривень.

Військова амуніція та хімічна речовина на даний час вилучені.

Читайте також: Шахраї видурюють гроші у вінничан від імені прокуратури.

 

Фото: mk.sfs.gov.ua

 


  адміністратор   13 лист. 2018 Друк Коментарі