Чоловік був поважним полковником Військово-повітряних сил

СБ України викрила російського агента

10 грудня 2018, 19:30

Чоловік був поважним полковником Військово-повітряних сил

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

СБ України викрила російського агента

  адміністратор   Коментарі

Контррозвідка СБУ викрила агента ГРУ РФ серед офіцерського складу Збройних Сил України, який передавав росіянам секретні документи. Про це повідомляє Vlano.info. з посиланням на Український мілітарний портал.

Інтерв'ю у затриманого агента ГРУ Сергія Лазарєва взяло ТСН.Тиждень.

Чоловік донедавна був поважним полковником Військово-повітряних сил.

Сергій Лазарєв зробив блискучу кар'єру, а згодом у міністерстві оборони він відповідав за облік усієї техніки в Збройних Силах та мав кабінет на головному авіаремонтному заводі країни. Він щиро зізнається, що Україну сприймав лише у вигляді філіалу Росії. Жаліється, що українізація викликала в нього просто фізичне відторгнення.

"Неприємно. Українською мовою все. Російською говориш, підозріло на тебе дивляться. Мені було некомфортно, і я сам шукав шляхи, виходи і способи передачі інформації", – розповідає він.

Після цього вже у Росії, в прикордонному містечку Шебекіно, в будинку рідної сестри, він і зустрівся з майбутнім куратором Денисом, офіцером російської військової розвідки.

Росіян цікавили секрети української військової авіації, а зраднику спочатку було достатньо російської пенсії. Проте згодом він почав готувати запасний аеродром і обміняв низку військовий таємниць на посвідку на проживання в Росії і отримав позивний "Сократ".

Три роки поспіль "Сократ" зливав росіянам дані про українські літаки. Який масив інформації перекочував через нього в Росію достеменно невідомо. Агент ГРУ проколовся, коли почав цікавитись авіа базою під Києвом. Лазарєв уникав ризикованих пригод – він обрав спокійний і надійний шлях на українську авіабазу у Василькові – через своїх знайомих. Ця авіабаза є стратегічним об'єктом, який прикриває небо над Києвом. Її теперішній стан вельми зацікавив росіян. Ще одним завдання "Сократа" було купити боєздатний український безпілотник. Розвідка РФ хотіла отримати через агента "Сократа" один з найпопулярніших безпілотників на фронті.

Нині же агент російських спецслужб знаходиться у Лук'янівському СІЗО і сподівається на обмін. 

Читайте також: У Вінниці рецидивіст пограбував місцевого.

 

Фото: mil.in.ua

 


  адміністратор   10 груд. 2018 Друк Коментарі