Кожна вкрадена котушка з ліфта коштує 1800 гривень

Доки у Вінниці поліцейські оглядали обкрадений будинок, злочинці його знову обікрали

04 січня 2019, 15:51

Кожна вкрадена котушка з ліфта коштує 1800 гривень

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Доки у Вінниці поліцейські оглядали обкрадений будинок, злочинці його знову обікрали

    Коментарі

 У Вінниці зловмисники в черговий раз обікрали міські ліфти. Поцупили котушки гальмівного пристрою. Зловмисникам вдалось вислизнути з-під носа поліції. Докладніше – у матеріалі кореспондента Vlasno.info

Напередодні Нового року у Вінниці знову викрали котушки ліфтів. Інцидент стався в районі Замостя. Зловмисники поцупили 15 мідних котушок системи гальмування. Кожна з них коштує 1800 гривень. Загальна сума збитків склала 28 тисяч гривень.

LIFTI OBIKRALI 6 1

фото Facebook

— Один з інцидентів стався на Браславській, 62. Там злодії вкрали котушку з ліфта в першому під'їзді. Була викликана оперативна група. Доки правоохоронці працювали на місці злочину, подзвонила диспетчер і повідомила, що перестав працювати ліфт в третьому під'їзді. Поліцейські побігли туди, але лише констатували факт крадіжки чергової котушки. Затримати зловмисників не вдалося, вони втекли через дах, - розповів заступник начальника ВМКП "Вінницяміськліфт" Анатолій Безносюк.

Заступник начальника відділу комунікацій ГУ Національної поліції у Вінницькій області Ірина Добровольська повідомила, що злочин ще не розкрито, правоохоронці працюють над встановленням осіб злочинців.

За словами Анатолія Безносюка вкрадені котушки його підприємство швидко відновило. Допомогли керівники ОСББ і ЖЕКів, в будинках яких стався злочин. Вони відгукнулися на прохання керівництва "Вінницяміськліфт" профінансувати 50% вартості вкрадених котушок: частина об'єднань і контор виділили необхідні суми коштів, інші пообіцяли це зробити пізніше.

Протягом останнього року це вже не перший випадок пограбування ліфтів у Вінниці. Анатолій Безносюк розповів, що навесні 2018 правоохоронцям вдалось затримати ліфтового злодія. Ним виявився "гастролер" з іншого регіону України, який поцупив цифрові плати з нових ліфтів. Затримали злочинця випадково: інтелігентний на вигляд чоловік чимось привернув увагу правоохоронців. Ті попросили показати вміст його сумки. Під час огляду виявили плати. Пізніше з'ясувалось, що вони з ліфтів ТОВ "Рембудмонтаж". Поліція повернула підприємству його майно.

LIFTI OBIKRALI 4 1фото sputnik.com

— Документи по цій справі направлені до суду. Торік поліцейські затримали ще одного зловмисника, який крав ліфтові котушки і був причетний й до інших злочинів. Справа теж у суді. На злочинців чекає термін ув'язнення, - повідомила Ірина Добровольська.

Читайте, також: У Вінниці затримали чоловіка, який пограбував пенсіонерку та викрав гальмівні котушки з ліфтів

 

Фото: my-obolon.kiev.ua