Вінницька обласна дитяча лікарня фото

У справі по Вінницькій дитячій лікарні з’явились перші підозрювані

29 липня 2015, 14:37

Кілька днів тому старший слідчий слідчого управління УМВС України у Вінницькій області вручив повідомлення про підозру Людмилі Кондратюк, завідувачу консультативної поліклініки Вінницької дитячої обласної лікарні

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У справі по Вінницькій дитячій лікарні з’явились перші підозрювані

    Коментарі


Кілька днів тому старший слідчий слідчого управління УМВС України у Вінницькій області вручив повідомлення про підозру Людмилі Кондратюк, завідувачу консультативної поліклініки Вінницької дитячої обласної лікарні.

За матеріалами досудового розслідування, її підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених частиною третьою статті 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" та частиною першою статті 366 "Службове підроблення" Кримінального кодексу України.

– Унаслідок злочинних дій Кондратюк Л.М. обласному бюджету спричинено збитки на суму 37 499, 59 гривень (що в 61 раз перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян), – йдеться у повідомленні про підозру. – Таким чином, своїми умисними діями Кондратюк Л.М. вчинила злочин, передбачений частиною третьою статті 191 ККУ, тобто розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб... та злочин, передбачений частиною першою статті 366 ККУ — службове підроблення, тобто внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Підозрювана Людмила Кондратюк переконана, що таке обвинувачення надумане та недостатньо обґрунтоване. Жінка каже: документ, який їй вручили слідчі захищає інтереси Тетяни Антонець та є помстою з боку екс-лікарки.

За словами пані Людмили, екс-лікарка закладу примушувала медсестер вести табель відвідування лікарні. У документ записується час, коли співробітник прийшов на роботу, коли пішов. Право на його підпис мають старша медсестра та начальник відділу кадрів. А також цей табель підписувала пані Людмила. Потім цей документ використовують при нарахуванні зарплатні. Та хтось зі співробітників у цей табель незаконно вніс прізвище однієї співробітниці. Підозрюваною у злочині слідчі побачили Людмилу Кондратюк.

– Я плідно співпрацювала зі слідством, після того, як Тетяна Антонець перестала бути головним лікарем. Визнаю, що допустила порушення у підписуванні цього табелю, але тоді у нашій лікарні були часи, на кшталт "Мовчіть і працюйте!". Тому я і підписувала мовчки цей табель, – розповідає Людмила Кондратюк. – А коли вже слідчі допитували, то чесно казала все, всі боялися за свої робочі місця. Крім того, у протокол занесли не всі мої питання. Тому я вважаю це грубим порушенням досудового розслідування.

Жінка скаржиться, що важко знайти адвоката-фахівця для захисту у цій сфальсифікованій справі, коштів на захист також обмаль, оскільки її дитина — інвалід другої групи, також потребує коштів на лікування.

За розгортанням справи пильно стежитиме Vlasno.infо.


Фото: 20 хвилин

Також в цій категорії:  КРИМІНАЛ

  наступна публікація Майбутнього «антикорупціонера» спіймали на хабарі

  попередня публікація Педагог і медик «погоріли» на хабарах