Співробітник Вінницької установи виконання покарань №1 намагався пронести у в'язницю мобільний телефон і речовину рослинного походження, схожу на наркотичний засіб.

Прапорщик хотів заробити на ув'язненому

14 серпня 2015, 16:06

Співробітник Вінницької установи виконання покарань №1 намагався пронести у в'язницю мобільний телефон і речовину рослинного походження, схожу на наркотичний засіб.

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Прапорщик хотів заробити на ув'язненому

    Коментарі

Співробітник Вінницької установи виконання покарань №1 намагався пронести у в'язницю мобільний телефон і речовину рослинного походження, схожу на наркотичний засіб. За свою послугу молодший інспектор відділу режиму і охорони установи отримав грошову винагороду у розмірі 100 грн.

На гарячому чоловіка впіймали сьомого липня, коли він намагався пронести заборонені речі.

За повідомленням Державної пенітенціарної служби України, затриманням порушника займались співробітник Одеського територіального відділу внутрішньої безпеки та виявлення корупції ДПтС України спільно зі слідчим відділом прокуратури Вінницької області.

У прес-службі управління Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області зазначають, що співробітник працював у службі понад 10 років. Одразу після затримання прапощика взяли під варту.

–За даним фактом відкрито кримінальне провадження, - повідомили в прес-службі прокуратури Вінницької області. - Відомості про кримінальне правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками статті 307 Кримінального Кодексу України., яка передбачає незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Слідчим відділом прокуратури Вінницької області проводиться досудове розслідування.

В прес-службі управління Державної пенітенціарної служби у Вінницькій області кажуть, що відділ внутрішньої безпеки служби профілактичну роботу проводить постійно, але останнім часом корупційні дії персоналу активізувались. Пов'язують це із ситуацією в країні.

За правилами внутрішнього розпорядку таких установ, перелік заборонених до передачі предметів і продуктів дуже довгий. Передавати до в'язниці не можна не лише гроші, дорогоцінності, мобільні телефони і наркотичні засоби, але й продукти харчування, які потребують термічної обробки, у скляній або металевій тарі, консервовані продукти із м'яса, риби, овочів, фруктів, виготовлені в домашніх умовах, дріжджі, спиртні, слабоалкогольні напої і пиво, одеколон та інші вироби на спиртовій основі, а також напої енергетичної дії.

Фото: http://prison-pastoral.blogspot.com/