У Вінниці перевірять, як водії поступаються дорогою «швидкій»

У Вінниці перевірять, як водії поступаються дорогою «швидкій»

04 травня 2015, 13:30

Через численні скарги працівників "швидкої допомоги" вінницьке ДАІ невдовзі проведе операцію "Маячок"

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

У Вінниці перевірять, як водії поступаються дорогою «швидкій»

    Коментарі


Через численні скарги працівників "швидкої допомоги" вінницьке ДАІ невдовзі проведе операцію "Маячок". ДАІшники будуть їздити разом з медиками та спостерігати, як водії поступаються машинам "швидкої".

– Думаю, багатьом доводилось бачити картину, коли карета швидкої допомоги поспішає до когось, їде із включеною сиреною, а водії автомобілів зовсім не реагують на це, - говорить начальник сектору профілактичної роботи ДАІ у Вінницькій області Володимир Мотичко. Це не просто порушення правил. Водії, які не пропускають "швидку", чомусь не задумуються, що і до їх близьких може їхати медична допомога. І якщо їй не поступляться дорогою, лікарі можуть не встигнути врятувати чиєсь життя.

За правилами, при звуках спецсигналу водій має прийняти вправо та зупинитись.

– Звісно, бувають різні ситуації. Іноді водієві достатньо просто пригальмувати і взяти вправо. Завжди потрібно діяти по ситуації на дорозі,  наголошує Володимир Володимирович.  Якщо ж водії цього не будуть робити, з ними будуть розбиратися працівники ДАІ. Для першого разу можуть обмежитись профілактичною бесідою. Але злісних порушників штрафуватимуть.

Штраф за таке порушення правил дорожнього руху коливається від 510 до 680 гривень. Водії мають надавати перевагу у русі каретам швидкої допомоги, пожежним машинам та автомобілям міліції, які їдуть із ввімкнутими проблисковими маячками та звуковими сигналами.