ДАІ штрафи фото

ДАІшники не мають права брати штрафи на дорозі

28 травня 2015, 14:39
Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

ДАІшники не мають права брати штрафи на дорозі

  адміністратор   Коментарі


Порушення Правил дорожнього руху не відноситься до переліку адміністративних правопорушень, штрафи за які накладаються на місці їх вчинення. Про це йдеться у рішенні Конституційного суду України, прийняте 26 травня, й опублікованого 28 травня.

"Перелік адміністративних правопорушень, за які адміністративні стягнення накладаються на місці їхнього вчинення, є вичерпним і може бути змінений лише законом" – йдеться у документі.

У відповідному списку, який визначено Кодексом про адміністративні правопорушення, порушення Правил дорожнього руху немає.

Як зазначається, потреба у такому рішенні виникла тому, що словосполучення "за місцем його вчинення" у частині першій статті 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення, можна було тлумачити як таке, що дозволяє здійснювати розгляд справи про адміністративне правопорушення на місці його вчинення одразу після складення протоколу.

У рішенні Конституційного суду підкреслено, що словосполучення "за місцем його вчинення" визначає адміністративно-територіальну одиницю, на яку поширюється юрисдикція відповідного органу, уповноваженого законом розглядати справу про адміністративне порушення.


  адміністратор   28 трав. 2015 Друк Коментарі