пожежі фото

Квітневий вогонь загрожує полям і лісам Вінниччини

05 квітня 2016, 20:15

У віддалених районах Вінницької області цієї весни збільшилася кількість пожеж

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Квітневий вогонь загрожує полям і лісам Вінниччини

    Коментарі


У віддалених районах Вінницької області цієї весни збільшилася кількість пожеж, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

З початку 2016 року у Вінницькій області зареєстровано 30 пожеж в екосистемах. Під час загорянь знищується велика кількість родючих територій. Існує ймовірність перекинення вогню на лісові масиви.

— Питання пожеж в екосистемах Вінниччини завжди викликає у рятувальників підвищену уваг, — говорить речник ДСНС у Вінницькій області Олександр Кутовий. — На кінець квітня ми очікуємо, що пожежна небезпека в області досягне досить високого рівня.

У порівнянні з іншими областями, за словами чоловіка ситуація наразі залишається відносно стабільною. Останній випадок був вчора в селі Любомирка Чечельницького району, де на відкритій території горіла суха трава. Рятувальники ліквідували пожежу за пару годин. Найбільш ймовірною версією залишається необережне поводження з вогнем.

— Весняні посухи і пожежі, які щороку посилюються в світі напряму пов'язані із глобальним потеплінням, — стверджує директор Вінницького Інституту екології і екологічної кібернетики Василь Петрук.

За його словами, з року в рік вчені-екологи спостерігають за змінами клімату на планеті.

— Йде потужна хвиля зсуву посушливих зон з півдня на північ. І її наслідки ми вже відчуваємо. Кожна посуха закінчується пожежею, через яку до атмосфери потрапляють парникові гази, які в свою чергу впливають на температуру Землі. І таке замкнене коло шкодить нашій природі.

Вінницькій області на думку вченого зараз не загрожують серйозні кліматичні зміни. Проте зниження кількості опадів і посуха в степових зонах сприятиме пожежам. А вони вже нищитимуть природу Вінниччини

Нагадаємо, що вінницькі метеорологи прогнозують початок літа у травні.

Фото: bazarmedia.info

Також в цій категорії:  СТИХІЇ

  наступна публікація Вінничанам доведеться влаштовувати димові завіси

  попередня публікація На Вінницю чекає відголос зими