погода літом фото

Цього літа на Вінниччині будуть справжні тропіки

01 червня 2016, 13:20

Спеку змінюватимуть зливи

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Цього літа на Вінниччині будуть справжні тропіки

    Коментарі


Спеку змінюватимуть зливи

З березня цього року вінницькі метеорологи на початку кожного сезону звітують голові Вінницького обласного гідрометеоцентру Юрію Власову про погоду, яка очікується у найближчі три місяця. Тому сьогодні, першого червня, Юрій Власов розповів, яке на вінничан чекає літо, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

Минулий раз він розповідав, що весна буде тепла і помірно суха, але насправді було доволі прохолодно і дощило. У квітні була рекордна температура для Вінниччини за 70 років спостережень – 24 та 29 градусів тепла. Але після тієї квітневої спеки прийшов холод. Травень був прохолодний, хоча прогнозували спеку.

Перші десять днів червня литимуть дощі, а після них очікується доволі спекотна погода, бо прийде сухий азорський циклон. Опадів слід чекати 43 мм або 80 відсотків від норми.

Липень буде спекотним. Середньомісячна температура 21-23 градусів тепла, що на 4 градуса вище норми, що є доволі багато. У серпні середньомісячна температура очікується 19 – 21 градусів тепла, опади помірні.

– Коли я прийшов у гідрометеоцентр в 1980-х роках, то ми прогнозували погоду на два дні. Сьогодні даємо прогноз на 10 днів. Ймовірність прогнозування 85 відсотків. 100 відсотковий прогноз погоди люди почнуть давати, коли навчаться її контролювати, але, дай Бог, щоб ніколи цього не було. Ми всі знаємо, що нічого доброго з цього не буде, – зауважив голова Вінницького обласного гідрометеоцентру Юрій Власов.

Загалом літо за прогнозами метеорологів буде спекотне та дощовим майже тропічним, але в межах норми. Найспекотніше за 70 років літо на Вінниччині було у 2012 році.


Фото зі сторінки "Urban – Міський журнал – Вінниця" у соцмережі ВКонтакті