супермісяць фото

Унікальне нічне явище перетворить жінок на «фурій»

10 листопада 2016, 08:31

Нічне світило впливатиме на настрій та самопочуття

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Унікальне нічне явище перетворить жінок на «фурій»

    Коментарі


Нічне світило впливатиме на настрій та самопочуття

У ніч з 14 на 15 листопада вінничани спостерігатимуть унікальне нічне явище – супермісяць, повідомляє Vlasno.info.

Нічне світило настільки близько наблизиться до Землі, що його розмір буде на 14% більшим, а сяйво на третину яскравішим. Як розповіла провідний лектор вінницького планетарію Марія Левченко, таке явище востаннє спостерігалося у 1948 році. Наступного ж разу такий місяць буде аж у 2034 році.

– Місяць знаходитиметься у перигеї – найближчій точці на орбіті до Землі. Відстань від нього до нашої планети становитиме всього 356 тисяч, кілометрів. Хоч загалом найближче він підходить до Землі на відстань 406 тисяч кілометрів, – розповіла Левченко.

Місяць буде уповні і Марія Левченко попереджає, що така його фаза матиме негативний вплив передусім на жінок – вони можуть бути дратівливими.

– У жінок в цей час може переважати негативна енергетика, тому варто пам'ятати про це та стримуватися, коли хочеться на когось нагримати, намагатись в цей час бути толерантними. А знаходження місяця на такій близькій відстані від землі, може позначитись на самопочутті та настрої жінок ще більше, – зазначила Левченко. – Також в такі періоди, як свідчить практика, стається чимало аварій, скоюється більше злочинів, тому варто бути обережними та обачними.

Також 14 листопада відзначається свято Кузьми та Дем'яна. Стародавня легенда розповідає, що Кузьма і Дем'ян були ковалями і одного разу вбили змія, спалили його, а попіл розвіяли за вітром. Але з того попелу вивелось безліч змій і тепер ковалі змушені захищати людей від них.

Фото: ua.korrespondent.net