Транспортники так убезпечують контактну мережу від обледеніння під час снігопадів і морозів

Вінницькі трамваї їздять уночі, щоб дроти не покрилися кригою

27 листопада 2018, 20:03

Транспортники так убезпечують контактну мережу від обледеніння під час снігопадів і морозів

Новини Вінниці | Новости Винницы | ВЛАСНО.info

Вінницькі трамваї їздять уночі, щоб дроти не покрилися кригою

    Коментарі

Чи немає ускладнень у русі громадського транспорту Вінниці в зв'язку із початком снігопадів? Як наші транспортники борються із наслідками негоди та чи готові вони до посилення стихії? Про все це Vlasno.info розповів генеральний директор "Вінницької транспортної компанії" Михайло Луценко.

mihailo luchenko1

– Для того, щоб забезпечити сталий рух громадського транспорту і не допустити ожеледиці контактної мережі, ми зараз вночі випускаємо на маршрути вагони. Зокрема, сьогодні для цього випустили два трамваї і три тролейбуси, – розповів він. Михайло Луценко наголосив на тому, що поки не було сенсу випускати снігоочисну машину, адже опадів ще порівняно небагато. Хоча важливі для руху громадського транспорту вулиці Пирогова і Замостянську транспортники все ж чистили власним трактором. Прибрали від снігу й територію трамвайного депо. Для кращого виїзду із тролейбусного і автобусного парку прилеглу територію очистили спеціальною технікою. Зрозуміло, все це робиться тільки вночі. Бо, приміром, вже о 5.20 ранку на маршрут починають виїздити трамваї. Також підприємство заключило угоду зі шляховим управлінням на очистку від снігу своїх мереж.

– Коли працівники Вінницького шляхового управління чистять дороги, вони захоплюють й колії громадського транспорту, – пояснює Михайло Луценко.

На випадок посилення снігопадів і ожеледі ми вже підготувалися.

– У нас є додаткові бригади, 5 одиниць снігоприбиральної техніки (трактори та снігоочисна машина), матеріал для посипання доріг. Усуненням наслідків снігопадів опікуються керівники відповідних підрозділів трамвайного, тролейбусного і автобусного парків. Вони забезпечують випуск рухомого складу на лінію і його стабільну роботу. Із посиленням морозів навчені працівники розігрівають пневмосистему, якщо це потрібно, – наголосив генеральний директор.

Читайте також: Двірники та прибиральні машини розчищали сніг у Вінниці цілу ніч.

 

Фото: Михайло Шахов